Stortingsrepresentant Frank Sve (FrP). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

FrP mener regjeringen ikke gjør nok for å få ned antallet dødsulykker i trafikken. Regjeringen vil bygge færre av de tryggeste veiene, sier partiet.

FrP stiller seg langt frem i køen av partier som er kritiske til det rødgrønne statsbudsjettet som ble fremlagt fredag.

Ikke overraskende er veibudsjettene noe av det FrP reagerer sterkest på. Nettopp vei og samferdsel har lenge vært en kjernesak for FrP, noe partiet brukte mye energi på i sin tid i Solberg-regjeringen.

Det er spesifikt de rødgrønnes nedprioritering av veistandarden som nå vekker harme i FrP:

– I fjor så vi for første gang siden 2016 en økning i antallet som omkom i trafikken. Regjeringen tar ikke tak i dette, men vil bygge mindre av våre tryggeste veier, sier Frank Sve, FrPs samferdselspolitiske talsperson.

Han viser til at regjeringen varsler at de vil bygge færre firefeltsveier. Se også sak under.

– Om vi skal få ned antallet dødsulykker på norske veier, er det galskap å bygge mindre av de tryggeste veiene våre, sier Sve.

Sve mener at «dødsveiene» ikke er prioritert i statsbudsjettet.

– Strekninger som er noen av Norges farligste veier, som E-16 Skaret–Hønefoss og E-39 Veibust–Blindheim–Moa, er ikke nevnt i statsbudsjettet med ett ord. Dette fremstår som en direkte trafikkfarlig samferdselspolitikk fra Samferdselsministeren.

FrP har ingen vippeposisjon eller nøkkelrolle for at Støre-regjeringen skal få vedtatt sitt budsjett, så utspillet fra FrP handler mest om å markere avstand og si sin kritiske mening om budsjettet. FrPs forslag til endringer vil trolig ikke tas til følge.

Les også: 

NRK: Regjeringen vil bygge smalere motorveier for å spare miljøet

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.