Skadene mannen fikk etter at han ble slått og sparket i hodet natt til 1. januar. Foto: Privat.

Det ble en brutal start på 2021 for en ung mannlig ansatt ved et karantenehotell i Trondheim. Natt til 1. januar ble han møtt med vold fra en mannlig gjest da han forsøkte å avverge ham å bryte karantenereglene, deretter nektet politiet å arrestere voldsutøveren og han ble sendt gående alene fra sykehuset uten ordentlig helsesjekk.

Gjesten, som satt i karantene på hotellet, ankom resepsjonen med en venn i halv fire-tiden på natten. Den ansatte ga beskjed om at mannen ikke kunne ta med seg følge og at dette var et brudd på reglene, men det ville gjesten ikke finne seg i. Deretter ble han utsatt for brutal vold fra både gjesten og gjestens venn.

– Karantenegjesten kom inn full, uten munnbind, med en venn. Jeg gjorde jobben min og sa «det er ikke lov med gjester her, du sitter i karantene og vennen din må gå ut fra lobbyområdet.» Det førte til at karantenegjesten slo meg ned og sparket meg gjentatte ganger i hodet med foten og kneet. Vennen involverte seg kort tid etterpå og utøvde også vold mot meg, men det var karantenegjesten som gjorde mest skade, forteller den ansatte til Document.

– Da jeg lå nede beskyttet jeg hodet mitt så godt jeg kunne av rent instinkt. Jeg hadde panikk og mye adrenalin, samt flykt instinkt. Jeg kunne ha blitt hjerneskadet eller i verste fall drept, sier han.

Den ansatte klarte å rømme fra gjerningspersonene etter omkring ett minutt, hvor han fikk gjemt seg i hotellets bakgård og ringt politiet.

– Jeg klarte å komme meg opp på beina og løp gjennom korridorene på hotellet, og gjemte meg ute i luftegården. Jeg hørte de ropte og sprang etter meg for å fortsette volden, og det er bare flaks at det gikk så bra som det gjorde.

Da politiet ankom nektet de å gå opp til gjerningspersonens rom. Mannen ble ikke arrestert på stedet. Til Adresseavisen, som først omtalte saken, forteller den ansatte at han regner med at det hadde med frykt for koronasmitte å gjøre.

Heller ikke dagen etter foretok politiet noen arrestasjon av den mistenkte mannen.

Han forteller videre at karantenegjesten har somalisk bakgrunn og at vennen hans er norsk. Den ansatte kjenner karantenegjestens identitet og hadde sett ham omkring på hotellet flere i flere dager før overfallet skjedde.

Politiet i Trondheim har ikke svart på Documents henvendelse. 

Ble nektet røntgen og skyss fra sykehuset 

Årets første natt skulle ikke bli noe bedre. Da den ansatte ankom akuttmottaket på St.Olavs hospital ville de hverken ta røtgen eller utføre ct-scan av hodet hans.

– Det var dårlig oppfølging på sykehuset. Jeg kom inn med hodetraume og fikk ikke ta røntgen av hodet for å sjekke om det var blødninger. Jeg opplevde at de bare ville sjekke meg raskt for korona. Jeg fikk en to minutters undersøkelse av ansiktet, deretter fikk jeg fire stykk tramadol og ble sendt ut for egen maskin, forteller den hotellansatte.

Han forteller videre at han måtte ta seg selv fra sykehuset i nærmere 10 minusgrader, mørbanket og kun ikledd arbeidsdress og skjorte.

– Jeg fikk ikke ta drosje eller annet skyss, da karantenegjesten hadde testet positiv for korona 21. desember. Enn om jeg hadde falt om på veien hjem? Jeg synes det var uforsvarlig av sykehuset å ikke gi meg full sjekk.

St.Olavs hospital har ikke kommentert saken. De svarer heller ikke på hva slags ordning de har for transport av pasienter med mistanke om eller påvist smitte av korona.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!