Nødetater rykket ut når to ansatte på en helsestasjon i Trondheim ble angrepet med en såkalt skarp gjenstand torsdag. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

To ansatte ved Saupstad helsestasjon i Trondheim ble sendt til St. Olavs hospital etter de ble angrepet med en skarp gjenstand torsdag. En person er pågrepet og siktet.

Det var mest trolig et knivangrep som fant sted på Saupstad helsestasjon i Trondheim torsdag. To ansatte måtte sendes på sykehus etter angrepet.

Offisielt omtales nå gjerne kniv som «skarp gjenstand», uvisst av hvilken grunn, så også her.

En person er pågrepet, siktet for kroppsskade. Også en annen person er innbrakt til politiet etter hendelsen som skjedde ved 13-tiden.

– Politiet ser alvorlig på saken og har startet etterforskning. Fokus nå blir å avdekke hendelsesforløpet, sikre bevis, avhøre de mistenkte og vitner til hendelsen, sier politiadvokat Inger-Johanne Grovassbakk i en pressemelding.

De to helseansatte er ikke livstruende skadd.

Gjerningspersonen skal ha kommet inn på helsestasjonen og skreket og brølt, og vært svært sint. Andre tilstedeværende ble skremt av opptrinnet. Deretter fant angrepet på de ansatte sted.

Dette har skapt sjokk og frykt hos ansatte.

Kommunikasjonssjef Harry Tiller i Trondheim kommune sier til Nidaros at kommunen har satt krisestab.

– Helsestasjonens ledelse er på vei oppover for å håndtere situasjonen og følge opp de ansatte. Så må vi vurdere situasjonen og avklare videre drift for helsestasjonen, sier Tiller.

Det er ikke gitt nærmere opplysninger om den siktende eller den andre innbrakte. Slike opplysninger overlates til spekulasjoner og ryktebørs.

Les også: 

Person utsatt for vold i Trondheim: – Er i sjokk

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.