Bevæpnet politi på Romerike. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB

Onsdag kveld pågrep politiet ytterligere fem personer i en aksjon etter masseslagsmålet på Strømmen i Lillestrøm kommune tirsdag.

Politiet setter nå store ressurser inn for å rydde opp i et av landets nye «verstingområder», nemlig Strømmen/Lillestrøm/Lørenskog like nord for Oslo.

Her er har det i lengre tid vært jevnlige meldinger om voldelige slagsmål, knivstikking og annen kriminalitet. Det skal i stor grad være gjenger av unge innvandrere som står for dette, i form av langvarige konflikter mellom ulike grupperinger.

Document meldte nylig om nok et tilfelle av slik vold, nemlig knivstikking på Strømmen i forbindelse med et masseslagsmål. Se artikkel under.

Der ble først en person pågrepet. Nå har politiet fulgt opp saken med en omfattende aksjonen, og pågrepet ytterligere fem personer.

Det er åpenbart at man nå prøver å rydde opp i miljøene som er i ferd med å omgjøre hele regionen til et problemområde for både innbyggere og myndigheter.

NTB melder om saken.

Aksjonen bekreftes av politiadvokat Asgjerd Haukvik Grøttum overfor Romerikes Blad.

– Vi mener at vi nå har kontroll på samtlige av personene som var involvert i knivhendelsen, sier hun til avisen.

De fem er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette, skriver avisen.

Torsdag ettermiddag framstilles en yngre mann som er siktet i samme sak for varetektsfengsling. Fengslingsmøtet vil gå som kontorforretning.

– Min klient har forklart seg til politiet og har akseptert to ukers varetektsfengsling. Han forstår at politiet er i en tidlig fase av etterforskningen og har behov for å kontrollere opplysninger han har gitt, sier mannen forsvarer, advokat Gard Lier, til Romerikes Blad.

Men her må nå ventelig ytterligere fem advokater på banen, så det høye antallet slike saker er god butikk for den lokale advokatstanden.

Det var tirsdag ettermiddag at slagsmålet fant sted. To gutter ble kjørt til sykehus etter hendelsen. En av de involverte ble knivstukket, mens den andre fikk skader som kan være påført av en kniv eller en annen skarp gjenstand.

Politiet opplyste tirsdag ettermiddag at en av guttene var kritisk skadd, men senere på kvelden var ingen av de fornærmede vurdert til å være kritisk skadd.

Les også: 

Knivstikking på Strømmen, tenåring kritisk skadd

Bestill fra Document i dag:

Kjøp Jean Amérys bok!

Husk å støtte Document:

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.