Politiet sperret av Dampsagveien på Lillestrøm etter knivstikking torsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

En mann i 20-årene som er siktet for å ha knivstukket en 30 år gammel mann fra Oslo i Lillestrøm torsdag kveld, er varetektsfengslet i fire uker.

Mannen ble i Nedre Romerike tingrett lørdag formiddag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt underlagt fullstendig isolasjon i de første to ukene.

Mannen er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til det, men siktelsen er foreløpig og kan bli endret, opplyser politiadvokat Isa Eng Ringstad i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om at en mann var knivstukket i Dampsagveien i Lillestrøm sentrum, rett ved stasjonen, klokken 21.21 torsdag. Han ble knivstukket flere ganger i ryggen og er av politiet blitt betegnet som alvorlig skadd. Tilstanden er stabil.

På frifot
Politiet etterlyste torsdag to menn etter knivstikkingen og fikk kontroll på én av dem senere samme kveld. Politiet kjenner identiteten til den andre mistenkte.

– Jeg har ikke opplysninger om at vi har kontroll på ham ennå, men det er noe vi selvfølgelig forsøker, sier Ringstad.

Ettersom retten mener det er fare for at den pågrepne kan ta kontakt med den andre personen som politiet fortsatt er på jakt etter, eller eventuelt andre involverte, må mannen sitte de første to ukene av fengslingsperioden i isolasjon.

– Det er fortsatt én på frifot, og vi anser det som viktig å få tak i ham. Vi ba derfor om brev- og besøksforbud gjennom hele fengslingsperioden, og med isolasjon de to første ukene – slik at siktede heller ikke kan snakke med andre innsatte og eventuelt videreformidle informasjon, sier Ringstad til Romerikes Blad.

Erkjenner ikke straffskyld
Politiadvokaten sier siktede i avhør har knyttet seg til hendelsen. Politiet har også sikret en kniv, men kan ennå ikke fastslå om det er denne kniven som ble benyttet torsdag kveld.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Ida Andenæs, til NTB.