En «norsk statsborger» i 50-årene er varetektsfengslet i Sarpsborg tingrett i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud siktet for drapsforsøk på en 69 år gammel kvinne.

Mannen i 50-årene som er siktet for drapsforsøk mot en 69 år gammel kvinne i Sarpsborg, er plassert i isolasjon.

– I avhørene med politiet har han forklart at han har kjennskap til fornærmede, og at han knytter seg til åstedet, men han erkjenner ikke straffskyld, forteller mannens forsvarer Kristin Morch til NRK.

Torsdag ble mannen i 50-årene varetektsfengslet i Sarpsborg tingrett i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Den første uken skal han sitte i fullstendig isolasjon. Mannen samtykket til fengslingen.

Han er siktet for drapsforsøk på en 69 år gammel kvinne, som ble knivstukket i halsen i en bolig på Bede utenfor Sarpsborg sentrum i 22-tiden mandag. Hun ble senere på kvelden fløyet med ambulansehelikopter til Ullevål sykehus i Oslo. Hun ble operert natt til tirsdag, og tilstanden hennes er ifølge politiet fortsatt å betegne som alvorlig.

Den siktede er en norsk statsborger hjemmehørende i Østfold. Han meldte seg selv for politiet. Ifølge sin advokat betrakter mannen seg selv mer som vitne enn som gjerningsmann.

Kvinnen som ble knivstukket, skal tidligere ha bodd sammen med beboeren i huset hvor hun ble knivstukket. Denne personen er på ferie i utlandet og var ikke hjemme da knivstikkingen fant sted.

Det var en leieboer i husets underetasje som meldte fra om hendelsen. Leieboeren ga også kvinnen førstehjelp da han oppdaget hva som hadde skjedd, og er et av politiets vitner i saken.

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre. 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!