– Fredag kveld fikk politiet melding fra Haukeland universitetssjukehus om at kvinnen som ble funnet hardt skadd i leiligheten natt til søndag 12. september døde av skadene, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding lørdag formiddag.

Det var natt til søndag politiet fikk melding om en voldshendelse i en boligblokk i Åsane i Bergen. En kvinne ble tatt med til sykehus, hardt skadd.

Skjerper siktelse

En mann i 20-årene er siktet i saken. Politiet opplyser at de har endret siktelsen mot han fra drapsforsøk til drap.

Mannen ble tidligere denne uka varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Han ble pågrepet utenfor leiligheten på Åsane. Han skal ha gjort motstand, og politiet tok i bruk pepperspray.

Politiet opplyser at de ikke fikk avhørt den fornærmede kvinnen, og at de av hensyn til etterforskningen ikke kan gå nærmere inn på hvilke skader hun var påført. Politiet vil be om at det gjennomføres en obduksjon av henne.

Har ikke blitt avhørt

Siktede har ikke vært avhørt siden han ble pågrepet. Politiet opplyser at mannen lørdag ble informert om den nye siktelsen av sin forsvarer.

– Det er ikke planlagt avhør av siktede i dag, og det er uklart når det eventuelt kan bli, skriver politiet i pressemeldingen lørdag.

Kripos, som har bistått Vest politidistrikt i saken, har i løpet av de siste dagene arbeidet med åstedsundersøkelser, og det er foretatt nye beslag på åstedet.

– Politiet kan av hensyn til etterforskningen ikke opplyse hvilke beslag som er gjort eller hvilke undersøkelser Kripos har bistått med. Politiet vil i den videre etterforskningen fortsette med vitneavhør, samt gjennomgå og analysere elektroniske spor, heter det.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.