Politiet etterforsker knivstikkingen som et drap, bekreftet politiet i en pressemelding natt til lørdag. Illustrasjonsfoto.

Mannen i 20-årene som ble knivstukket i Bergen fredag kveld, er død. Flere menn er pågrepet i saken, og politiet etterforsker saken som drap.

Politiet fikk melding om slagsmål mellom flere personer ved Danmarks plass klokka 21.30 fredag kveld.

– I forbindelse med slagsmålet er en person knivstukket. Personen er tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til akuttmottaket ved Haukeland sykehus, skrev Vest politidistrikt i en pressemelding sent fredag kveld.

Klokken 5 natt til lørdag opplyser politiet at mannen i 20-årene ble erklært død på sykehuset. De pårørende er varslet om dødsfallet.

Flere pågrepet

Fem til ti personer var involvert i slagsmålet. Ved 4-tiden opplyste operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til VG at flere personer var pågrepet etter knivstikkingen.

– De er siktet for kroppskrenkelser og vi har begynt å avhøre dem. Pågripelsene kom etter etterforskning på stedet og opplysninger vi har fått. Vi satte mange patruljer på saken og kontrollerte dem vi traff på, forteller han.

Algrøy vil ikke si hvor mange personer som er pågrepet, men sier det er menn i alderen 20–30 år.

Avhøres lørdag

Utover lørdagen vil de pågrepne bli avhørt, opplyser operasjonslederen til Bergens Tidende.

Han opplyser at saken blir etterforsket som drap, og de tekniske undersøkelsene ble avsluttet på åstedet lørdag morgen.

Politiet ber eventuelle vitner som kan ha sett noe ta kontakt med politiet.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!