Politiet er sikre på at de har gjerningsmannen, en mann i 30-årene, etter at en jevnaldrende mann ramlet knivstukket og blodig ut av en bil i Hønefoss sentrum.

Ullevål sykehus opplyser i 2-tiden natt til onsdag at fornærmede er alvorlig, men ikke livstruende skadd.

Sørøst politidistrikt fikk melding om saken klokka 20.25 tirsdag kveld. En mann kom kjørende i en bil, og ramlet ut av bilen ved krysset Strandgata/Hammerbrogate. Flere personer så at han var knivstukket og blødde mye.

– Vi vet foreløpig ikke hva som ligger bak knivstikkingen, opplyser politiadvokat Henriette Marie Knutsen i Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Den siktede ble pågrepet i sin egen bolig. Både han og mannen som ble knivstukket hører hjemme i Hønefoss.

– Politiet vil fortsette både taktisk og teknisk etterforskning onsdag, og vi håper at dette vil bidra til å få klarhet i omstendighetene rundt hendelsen. Det er derfor for tidlig å uttale seg om mulige motiver og eventuell foranledning, sier hun.

Politiet ønsker ikke å si noe om bakgrunnen for knivstikkingen, relasjonen mellom de to eller om den angivelige gjerningspersonen har erkjent å ha knivstukket offeret. Den pågrepne mannen er også fra Hønefoss.

– Det er planlagt avhør av både siktede og fornærmede så fort det lar seg gjennomføre. Politiet vet ikke om det er en relasjon mellom siktede og fornærmede, men søker å avklare dette gjennom avhør av de involverte, sier Knutsen.

Politiet ønsker fortsatt tips fra publikum.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.