Den 17 år gamle gutten som er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen på Grønland i Oslo tirsdag, er varetektsfengslet i én uke med brev- og besøkskontroll.

Under onsdagens fengslingsmøte i Oslo tingrett ba politiet om to ukers varetektsfengsling, men 17-åringen ble altså bare fengslet i én uke. Gutten erkjente ikke straffskyld.

17-åringen er siktet sammen med en 19 år gammel mann. 19-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag. De to er siktet for drapsforsøk på en 18-åring som ble knivstukket på Grønland tirsdag kveld.

– Kjenner hverandre

– Vi arbeider fremdeles med å få kartlagt hendelsesforløpet, og det gjenstår flere vitneavhør. 17-åringen har ikke ønsket å avgi forklaring, sier politiadvokat Ingvild Myrold i Oslo politidistrikt til NTB. 19-åringen satt i avhør onsdag kveld.

Hun sier at alle de tre kjenner hverandre fra før, men ønsker ikke å si noe om hva slags relasjon det er snakk om.

Utenfor livsfare

Politiet i Oslo fikk like etter klokken 19 tirsdag melding om at en person var blitt knivstukket i Motzfeldts gate på Grønland. Den fornærmede ble raskt tatt hånd om og kjørt til sykehus med alvorlige skader. Politiet fikk raskt kontroll på de to mistenkte gjerningspersonene, og de ble pågrepet og kjørt i arresten.

Ifølge politiet skal den fornærmede mannen være utenfor livsfare.

– Det går bedre med ham nå, og vi har snakket med ham. Vi har ikke gått gjennom hendelsesforløpet, men vi vil forsøke å gjennomføre et avhør så snart det lar seg gjøre, sier Myrold.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂