Politiet skal ha mistanke mot minst fem gutter etter at en 18 år gammel mann ble knivstukket på Veitvet i Oslo for snart to uker siden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Politiet skal ha mistanke mot minst fem gutter etter at en 18 år gammel mann ble knivstukket på Veitvet i Oslo for snart to uker siden.

De fem siktede som TV 2 kjenner til, er alle mindreårige. I tillegg er minst én annen gutt siktet for medvirkning til drapsforsøk, uten at han foreløpig er fremstilt for varetektsfengsling.

En 15 år gammel gutt blir fredag ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling i saken, siktet for medvirkning til drapsforsøk. Fra tidligere sitter to andre gutter varetektsfengslet for medvirkning til det samme drapsforsøket som skjedde på kvelden søndag 6. oktober.

En 16 år gammel gutt er siktet for selve drapsforsøket. Også han sitter varetektsfengslet.

– Det vil trolig bli bedt om lukkede dører i dagens fengslingsmøte, av hensyn til siktedes alder. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt.

Knivangrepet skjedde utendørs, men mannen kom seg inn i en leilighet og fikk varslet politiet. 18-åringen var bevisstløs da han ble kjørt fra stedet.

Etter operasjonen på Ullevål sykehus mener legene at han er utenfor livsfare. I forrige uke var 18-åringen ikke i stand til å la seg avhøre.

Etterforskningen skal ha avdekket at fornærmede og de siktede kjenner hverandre fra før.