Oslo 20191006.En 18-åring er fraktet til sykehus etter at han ble knivstukket i ryggen på Veitvet i Oslo søndag kveld. Politiet har ingen mistenkte etter hendelsen.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

En 16 år gammel gutt fremstilles tirsdag for varetektsfengsling, siktet for drapsforsøk etter å ha knivstukket en 18-åring på Veitvet i Oslo søndag kveld.

Politiadvokat Ingrid Hæren i Oslo politidistrikt sier til TV 2 at de vil begjære ham varetektsfengslet i to uker. Påtalemyndigheten mener det er fare for bevisforspillelse.

16-åringen satt mandag ettermiddag i politiavhør. Det er foreløpig ikke kjent hvordan gutten stiller seg til siktelsen.

Politiadvokaten sier at politiet bruker store ressurser på etterforskningen, blant annet for å finne et motiv.

Stukket i ryggen

– Vi utelukker ikke at det blir flere pågripelser i saken, sier Hæren.

Mandag morgen hadde politiet ennå ikke funnet kniven som skal ha blitt brukt. Leiligheten der pågripelsen fant sted er gjennomgått.

18-åringen ble stukket i ryggen. Ifølge politiet hadde han kritiske skader, men etter operasjon er han utenfor livsfare.

Varslet selv politiet

Knivstikkingen fant sted utendørs i 19.30-tiden. Den skadde varslet selv politiet om hendelsen fra en leilighet han hadde kommet seg inn i. Han var ikke ved bevissthet da han ble lagt inn i ambulansen og kjørt til Ullevål sykehus.

16-åringen ble pågrepet nær ti timer etter at politiet først meldte om hendelsen rett før klokka 20 søndag. Pågripelsen skjedde på Årvoll, noen kilometer fra Veitvet.

– Vi fikk opplysninger og tok noen taktiske etterforskningsskritt som gjorde at vi til slutt kunne pågripe ham. Han er en tidligere kjenning av oss, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.