Politiet sier til Bergensavisen at gjerningspersonen tilsynelatende har stukket bussjåføren gjentatte ganger i ansiktet, og blant annet påført ham en alvorlig øyeskade. (Skyss-buss på Bryggen i Bergen. Illustrasjonsfoto.)

36-åringen som er siktet for å ha angrepet en bussjåfør ved en bussholdeplass i Bergen søndag kveld, er varetektsfengslet i fire uker.

Den 64 år gamle bussjåføren satt inne i et pauserom og spiste matpakken sin da en beruset mann banket på døra ved holdeplassen Birkelundstoppen i Bergen søndag morgen.

Da bussjåføren åpnet, ble han utsatt for det som beskrives som omfattende vold. 64-åringen er fortsatt innlagt på Haukeland sykehus med alvorlige hodeskader, men har vært i stand til å forklare seg for politiet og er utenfor livsfare.

–Men han er påført store skader i ansiktet og vil nok får noen varige skader, sier politiadvokat Ørjan Ogne i Vest politidistrikt til NTB.

Volden pågikk fortsatt da politiet kom til stedet og pågrep en 36 år gammel mann søndag formiddag. Politiet er sikre på at de har pågrepet gjerningspersonen, og de ba derfor ikke om brev- og besøksforbud under fengslingsmøtet mandag.

–Siktede er fengslet i fire uker. Faktum i saken er ganske oversiktlig, så vi ba ikke om noen restriksjoner når det gjelder sikring av bevis, sier Ogne.

Tidligere straffedømt

36-åringen er tidligere straffedømt og er kjent for politiet. Han er imidlertid ikke tidligere dømt for voldshendelser som dette.

Siktede møtte i retten, men like etter fengslingsmøtet ble han fraktet tilbake til Sandviken sykehus, der han har vært innlagt siden søndag. Han har tidligere latt seg avhøre av politiet, men har ikke vært i stand til å gi noen detaljert forklaring.

–Hva foranledningen til denne hendelsen var, er ikke godt å si. Men at rus har vært et tema her hos gjerningsmannen, virker i alle fall tydelig for meg, sier Ogne.

Siktede er kjent med hvilke skader han har påført bussjåføren, men det er uklart hvordan han stiller seg til siktelsen. Forsvarsadvokat Fredrik Verling sier at han har bedt om at klientens helsetilstand blir vurdert.

–Vi ber om at tilregneligheten hans sjekkes, sier han til Bergensavisen.

Stukket med eget nøkkelknippe

Kort tid etter hendelsen ble det meldt at bussjåføren skal ha vært stukket med en kniv eller en knivlignende gjenstand.

64-åringen har imidlertid forklart for politiet at han ble stukket med en eller flere nøkler.

–Han kunne fortelle oss at gjerningspersonen hadde tatt fra ham hans eget nøkkelknippe og stukket ham med det, sier Ogne.

36-åringen er siktet for grov kroppsskade. Det var ingen relasjon mellom de to involverte, og alt tyder på at det er snakk om en umotivert voldshendelse.

Temaet videre i etterforskningen blir å avklare spørsmålene rundt gjerningspersonens helsetilstand og tilregnelighet i gjerningsøyeblikket.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂