Hordaland tingrett fulgte tirsdag ettermiddag påtalemyndighetenes begjæring om fire uker varetekt for en utenlandsk mann i 30-årene som er mistenkt for voldtektsforsøk mot en 90-årig kvinne i Nordhordland, søndag morgen. Det er Bergensavisen som melder dette.

Skrekkslagen skal kvinnen i 90-årene ha våknet av at en fremmed mann var inne i boligen hennes. Hun klarte imidlertid å gjøre kraftig motstand. Politiet mener mannen forsøkte å voldta henne. (Bergensavisen)

Politiet ble tidlig søndag morgen varslet av et vitne om at en mann skulle ha tatt seg inn i boligen til den eldre kvinnen.

Politiet rykket ut og pågrep mannen i nærområdet samme morgen.

Den eldre kvinnen har i avhør forklart at gjerningsmannen var voldelig og truet henne på livet. Hun skal ha gjort kraftig motstand og forklarer at hun bet inntrengeren.

– Hun er ikke fysisk skadet. At fornærmede er en eldre kvinne er spesielt, sier politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen til BA.

Det er ingen relasjoner mellom fornærmede og siktede. (Bergensavisen)

Den siktede er ifølge avisen ikke tidligere straffedømt, men skal være kjent for politiet fra tidligere.

Mannens forsvarer, advokat Tirill Røkke, argumenterte i retten for at mannen har fast arbeid og nettverk som ikke tilsier at det skulle være noen rømningsfare. Hun til Bergensavisen at den siktede ikke erkjenner straffeskyld:

– Han har gitt en lang forklaring i avhør om hva han foretok seg denne kvelden og natten, men erkjenner ikke straffskyld, sier forsvarer, advokat Tirill Røkke til BA.

– Har han gitt noen forklaring på hvorfor han befant seg i kvinnens bolig?

– Det har han, men jeg ønsker ikke å kommentere det noe nærmere, sier advokaten. (BA)

Mann pågrepet for voldtektsforsøk av eldre kvinne (Bergensavisen – betalingsmur)

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.