En mann i 20-årene er varetektsfengslet for fire uker siktet for et voldelig voldtektsforsøk mot en kvinne som gikk hjem fra Kristiansand sentrum natt til søndag.

Overfallet mannen er mistenkt for skjedde like etter at kvinnen forlot en bensinstasjon på Lund i Kristiansand, melder NRK. Mannen ble pågrepet senere på dagen søndag.

Retten begrunner fengslingen med faren for at siktede rømmer fra Norge. Mannen er syrisk statsborger og han har oppholdt seg i Tyskland og Sverige før han kom til Norge og søkte asyl, skriver NTB.

Siktede har bodd i Norge i under to år. Myndighetene i et av de landene han tidligere oppholdt seg ønsket å sende ham tilbake til hjemlandet. Da reiste han til Norge, skriver NRK.

Han har videre forklart til politiet at han har vært i Norge i ett år og åtte måneder og har familie her.

Retten har bedt om at etterforskningen av saken får høy prioritet hos politiet. Siktede er varetektsfengslet i fire uker.

Det er lagt vekt på siktelsens alvor og forventet straff ved domfellelse.

– Retten har lagt særlig vekt på fornærmedes forklaring der hun har beskrevet at en mannsperson fulgte etter henne fra sentrum til bensinstasjonen på Lund. Kvinnen har forklart at mannen som er pågrepet er den samme som overfalt henne, heter det i kjennelsen.

Kvinnens forklaring støttes av flere vitneforklaringer og bilder av skader hun skal ha fått da siktede oppførte seg voldelig mot henne.

NRK gjemmer opplysningen om at siktede er syrisk asylsøker helt nederst i artikkelen sin. NTB heiser opplysningen helt opp i tittelen: «Asylsøker siktet for voldtektsforsøk i Kristiansand».

 

NRK: Varetektsfengslet for voldtektsforsøk