Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby opplyste på pressekonferansen i dag at den siktede er en norsk mann. Foto: Øyvind Thuestad

En mann (37) er mandag varetektsfengslet, siktet for fire forsøk på overfallsvoldtekt i Oslo. Politiet mistenker mannen for flere straffbare forhold.

Den antatte gjerningsmannen har vært etterlyst av politiet siden slutten av februar da den siste ugjerningen fant sted. Han ble først pågrepet fredag 8. juni etter at politiet fikk svar på tekniske bevis som var blitt sikret under etterforskningen.

– Den siktede er en 37 år gammel norsk mann bosatt på Østlandet. Politiet fikk rettens medhold i begjæringen om fire ukers varetekt, fortalte politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby under politiets pressekonferanse om saken mandag ettermiddag.

Fulgt etter kvinner

Politiet har siktet mannen for fire forsøk av voldtekt. I alle sakene skal mannen ha fulgt etter unge kvinner i 20-årene på vei hjem i Oslo sentrum i området ved Grünerløkka. Da kvinnene forsøkte å låse seg inn, ble de overfalt bakfra.

– Dette har vært unge kvinner på vei hjem som har blitt overfalt og følt stor utrygghet. Den siktede er tidligere kjent av politiet og domfelt for liknende forhold, sier politiadvokaten.

Nekter voldtektsforsøk

Den siktede vil nå bli underkastet en judisiell observasjon med tanke på sin psykiske helse.

Under fengslingsmøtet i Oslo tingrett forklarte 37-åringen seg. Han nekter for at overfallene er forsøk på voldtekt, men har erkjent grov kroppskrenkelse. Han godtok politiets krav om varetekt med brev- og besøksforbud og fullstendig isolasjon de to første ukene.

– Siktede har i retten forklart at han kvalte samtlige fornærmede til de besvimte, men at han deretter forlot gjerningsstedet – en forklaring som støttes av de øvrige bevis i saken, skriver tingrettsdommer Kim Heger i kjennelsen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.