Oslo tinghus.

To afrikanere er siktet for å ha voldtatt en norsk kvinne i Oslo i fjor. Siktelsen vil bli skjerpet til grov gruppevoldtekt, varsler politiet.

Politiet mener de to mennene voldtok en kvinne i en leilighet i Oslo i mars i fjor.

De to mennene ble pågrepet og siktet for voldtekt hele ett år senere, like før påske. Mennene ble tatt etter DNA-treff, skriver VG, som har snakket med politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt:

— Det er to personer som er siktet i samme sak, men med hver sin siktelse. De to er siktet for voldtekt, men begge siktelsene vil bli endret til å gjelde grov voldtekt i fellesskap.

Kraby opplyser at en av mennene erkjenner de faktiske forholdene, men benekter at det er snakk om voldtekt. Den andre mannen har ikke ønsket å forklare seg for politiet. Ingen erkjenner straffskyld.

Advokat Kaja de Vibe Malling og Advokat Haakon Åsli Skogstad forsvarer de to siktede. De ønsker ikke å kommentere saken. Det gjør heller ikke den fornærmede kvinnens bistandsadvokat, Siri Langseth.

– Fornærmede er en norsk kvinne. Hun kom til leiligheten av fri vilje, men så utviklet det seg i en retning hun ikke hadde sett for seg. Hun løp ut og tilkalte hjelp, sier politiadvokat Kraby.

De voldtektsiktede mennene er afrikanere som har bodd i Oslo og Norge i flere år. Begge er varetektsfengslet på grunn av bevisforspillelsesfare og unndragelsesfare. Politiet tar sikte på å holde dem fengslet frem til rettssaken.

I begynnelsen av mai i fjor ble mannen i 50-årene utsatt for et drapsforsøk. Ifølge dommen ble han stukket flere ganger i brystet og magen med en spesiallagd kniv, men overlevde på grunn av rask medisinsk behandling, skriver VG.

Bakgrunnen for knivstikkingen skal ha vært et oppgjør for et lån på 200 kroner. En nordmann i 50-årene erkjente straffskyld i saken og ble dømt til fem år og seks måneder fengsel.

Den voldtektssiktede mannen i 50-årene er tidligere dømt for familievold, trusler mot politiet, vinningsforbrytelser, heleri og narkotikaforbrytelser.

I tillegg var han under etterforskning for flere forhold i årsskiftet 2015-2016, og han satt i varetekt i en periode for disse forholdene, ifølge VG.

 

VG: To Oslo-menn siktet for voldtekt: Pågrepet etter DNA-treff