En 27 år gammel mann er pågrepet for voldtekt i Bergen. Nesten to år etter at voldtekten fant sted, fikk politiet DNA-treff på ham.

Tirsdag ble 27-åringen pågrepet for en voldtekt som skal ha skjedd på et nachspiel i slutten av januar 2017, skriver Bergensavisen.

Politiet gjorde undersøkelser i etterkant av voldtekten, men saken ble senere henlagt.

– Gjerningsmannens DNA ble funnet, men vi fikk den gang ikke noe treff i våre register, sier politiadvokat i Vest politidistrikt Inger-Lise Høyland til avisen.

Saken ble dermed kodet med ukjent gjerningsmann. Men rundt to år etter at voldtekten skal ha funnet sted, ble en mann pågrepet i en annen sak. Politiet sjekket da mannen opp mot andre uløste saker, og fikk treff på voldtektssaken fra 2017, ifølge politiadvokat Høyland.

Mannen, som er fra Syria, blir onsdag fremstilt for fengsling i fire uker i Bergen tingrett, ettersom politiet mistenker at han kan rømme fra landet.

Ifølge mannens forsvarer, Kaj Wigum, erkjenner klienten ikke straffskyld for overgrep. Den fornærmede kvinnen i saken er i dag 25 år gammel.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂