To afrikanske asylsøkere ble pågrepet i Oslo i helgen for hhv. voldtekt og voldtektsforsøk. Politiet etterlyser nå offeret:

Hovedbeviset mot 15-åringen er opptak fra et overvåkingskamera som Stortingets sikkerhetstjeneste har gitt til politiet. I tillegg skal noen ha filmet voldtekten med mobilkamera, et opptak politiet gjerne vil ha tak i. Politiet har ett vitne som avhøres mandag.
Ikke fengsel

Den 15 år gamle asylsøkeren fra Nord-Afrika er siktet for å ha forgrepet seg på en kvinne som var ute av stand til å motsette seg dette, opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt.

En 20 år gammel asylsøker fra Øst-Afrika er pågrepet og siktet for et voldtektsforsøk på en privatfest i Prinsdal.

I Stavanger etterlyser politiet en 20-25 år gammel mann med afrikansk utseende etter at en 20 år gammel kvinne skal blitt voldtatt natt til søndag.

En kvinne i begynnelsen av 20 årene ble kontaktet av en ukjent mann utenfor serveringsstedet Burger King på torget i Stavanger. Hun gikk herfra alene rundt klokken 01.30 i retning mot Gamle Stavanger. Da hun kom til Haugvaldstadsgate, satte hun seg ned på en benk. Mannen som hun tidligere hadde sett ved Burger King dukket opp og skal der ha voldtatt henne.

Beskrivelse av gjerningspersonen: Mann, cirka 20 – 25 år, 170 – 175 centimeter høy, normal kroppsbygning, mørkt, kort, krøllet hår, mørk i huden, trolig av afrikansk opprinnelse.

I februar og mai ble ytterligere to unge kvinner i Stavanger utsatt for overfallsvoldtekt. De anmeldte voldtektene har hittil ikke vært kjent i offentligheten, men nå etterlyser politiet en mann med afrikansk utseende for overfallsvoldtekten i februar:

Gjerningsmannen er oppgitt å være rundt 45 år, trolig afrikaner. Han hadde dårlige tenner og er mellom 170 og 175 centimeter høy.

– Vi har ingen mistenkte, sier Johansen.

Heller ikke den andre overfallsvoldtekten i byen i år har vært kjent før nå. Her har politiet siktet en 22-åring.

Voldtekten skal ha skjedd inne på et toalett på et utestedet i sentrum 13. mai. Politiet karakteriserer saken som en overfallsvoldtekt.

22-åringen ble pågrepet og siktet for voldtekten kort etter. Den siktede er fra Gambia, og skal dagen før ha fått endelig avslag på søkand om opphold i Norge.

Gjerningsmenn med såkalt ikke-vestlig bakgrunn har for øvrig stått bak samtlige overfallsvoldtekter i Oslo de tre siste årene. Av 21 ofre for overfallsvoldtekter i Oslo i 2009 var 17 norske kvinner med “etnisk nordisk utseende”. I 2008 hadde 9 av 11 ofre etnisk norsk utseende.

Også i Stavanger viste politiets tall at ikke-vestlige menn er overrepresentert når det gjelder overfallsvoldtekter eller forsøk på samme. I løpet av 2008 og til november 2009 mottok Stavangerpolitiet 17 anmeldelser for overfallsvoldtekter eller forsøk på overfallsvoldtekt, de seks såkalte taxi-voldtektene inkludert. I 16 av de 17 sakene ble gjerningsmennene beskrevet som ikke-vestlige av ofrene.

TV2: – Kvinne i 20-årene voldtatt i Stavanger

TV2: Etterlyser mann etter to overfallsvoldtekter i Stavanger