Aanis H. (20) er siktet for knivstikkingen i Oslo sentrum tirsdag, den foreløpig siste i en rekke grove voldssaker de siste ukene.

Tordag ble Aanis varetektsfengslet i Oslo tingrett. Politiet ba om fire ukers fengsling, men fikk bare medhold i halvparten, begrunnet med faren for bevisforspillelse.

Den 20 år gamle mannen er siktet for grov vold (grov kroppsskade) etter at en mann i 30-årene ble knivstukket i Vaterlandsparken i Oslo sentrum tirsdag kveld.

Livstruende skadet

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 21.33. Fornærmede ble kjørt til sykehus med det som utviklet seg fra alvorlige til livstruende skader.

Aanis ble pågrepet den påfølgende natten.

Retten la vekt på at «siktedes utseende passer til beskrivelse av gjerningspersonen som ett vitne gav og at siktede senere ble påtruffet av politiet, hvor det ble gjort funn av kniv og blodspor på kniven.»

Siktede selv nekter for at han knivstakk fornærmede, og begjærte seg løslatt i rettsmøtet.

– Han sier at de har tatt feil mann. Det var en rekke personer til stede da dette skjedde, sier forsvarer Ola Lunde til Avisa Oslo.

Retten bemerker «den usikkerhet med hensyn til gjerningsperson/gjerningspersoner som er reist ved navne-opplysningen […] kan knyttes til dette, gjør at retten ikke finner det forholdsmessig å beslutte fengsling ut over to uker.»

Politiet setter inn ekstra ressurser

På bakgrunn av de mange voldsepisodene de siste ukene varslet politiet torsdag at man vil sette inn ekstra patruljer som skal jobbe «trygghetsskapende rundt om i byen».

– Den siste tiden har det vært flere alvorlige hendelser i byen vår. Slåsskamper, knivstikkinger og skuddvekslinger gjør at mange lurer på om det nå er trygt i Oslo. Dette har vi veldig stor forståelse for og vi tar dette alvorlig. Oslo er å anse som en trygg by, men i perioder kan det være større uro i enkelte miljøer, skriver politiet på sine Facebook-sider.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.