Natt til søndag ble en mann alvorlig skadd i en knivstikking i Lillestrøm sentrum. Mandag ble den siktede, en 16 år gammel gutt, avhørt og løslatt.

– Etter hendelsen ble det klart at det var én gjerningsmann, og hans identitet ble kjent. Han møtte selv til avhør i går og ble løslatt rett etter avhør da han er under 18 år, sier politiadvokat Mette Eriksen til TV 2 tirsdag.

Eriksen forteller til NTB at siktede er 16 år, altså over straffbar alder. Han er siktet for grov kroppsskade og trusler med kniv. Gutten er ilagt meldeplikt og følges opp av verger, politiets forebyggende funksjoner og tiltak fra kommunen han bor i.

Politiet ba søndag gjerningsmannen om å melde seg. De fikk melding om knivstikkingen i Storgata like over klokken 1 natt til søndag. Den fornærmede ble fraktet til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader.

Politiadvokaten vil ikke fortelle hva som er fremkommet i avhøret med siktede, siden ikke alle vitner er avhørt. Hun regner med at den pågående etterforskningen vil ta noen uker.

– Det skal innhentes sakkyndig-vurderinger, gjennomgås en del video, og vi leter fremdeles etter gjerningsvåpenet. Dette er en bred etterforskning med mye ressurser, men det vil nok ta litt tid å få det hele og fulle bildet over hendelsesforløpet, sier Eriksen.

Det er fremdeles noe uklart for politiet hva som er bakgrunn for knivstikkingen, og forklaringene rundt dette er «litt forskjellige». Det var ikke noen relasjon mellom partene.

– Det skal ha vært en forutgående hendelse som vi, per nå, anser som utløsende for hendelsen, sier Eriksen.

Les også:

Voldsbyen Sandefjord

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.