16-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18 år gammel mann i Haugesund, ble lørdag kveld løslatt fra politiets varetekt etter avhør

16-åringen har lørdag blitt avhørt, bekrefter hans forsvarer, advokat Sverre Hetland.

– Han har vært i avhør i dag, og det er planlagt videre avhør i morgen, sier han til NTB.

Gutten var lørdag kveld hjemme sammen med familien sin, samtidig som politiet har vakthold. Politiadvokat Lars Fredrik Bråten sier til Haugesunds Avis at 16-åringen ikke skal varetektsfengsles på ordinær måte.

– Dette er en ung gutt, og han må behandles deretter. Han har ikke sovet mye natt til lørdag, sier Hetland til avisen lørdag kveld.

Siktet for drapsforsøk
Politiet meldte like før klokken 22 fredag kveld om at de hadde fått melding om knivstikking ved en adresse sentralt i Haugesund. På stedet var en privat fest med ungdom i tenårene. En av ungdommene ble stukket ned på utsiden av huset, og en gjerningsmann rømte fra stedet.

Offeret er en 18 år gammel mann. Han ble fraktet til sykehuset i Haugesund hvor han gjennom natten fikk intensiv behandling. Tilstanden var lørdag kveld fremdeles ikke kjent.

Påtaleansvarlig Lars Fredrik Bråten i Sørvest politidistrikt opplyste i en pressemelding lørdag at politiet umiddelbart iverksatte etterforskning. Det ble sikret bevis på åstedet, samt vitneforklaringer, og det ble startet søk etter gjerningspersonen.

Like etter klokken 4 natt til lørdag ble den 16 år gamle gutten pågrepet hjemme og siktet for drapsforsøk.

Mange mulige vitner
Politiet har foretatt kriminaltekniske undersøkelser og flere vitneavhør i løpet av dagen. Huset hvor festen ble holdt var lørdag ettermiddag avsperret.

– Det er kjent for politiet at det var mange personer til stede i tilknytning til festen. Flere av disse personene ønsker vi nå å snakke mer med, sier Bråten.

Politiet har opplyst at de har sikret flere videoer fra vitner som har vært i nærheten av åstedet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.