Politiet jakter søndag morgen fortsatt på to mistenkte etter at en mann ble truffet av skudd på Bjølsen i Oslo lørdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB

En mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en mann i 20-årene ble funnet med skuddskader i en leilighet på Bjølsen i Oslo lørdag kveld.

Krimvaktleder Mona Nordby sier søndag til NTB at siktelsen for drapsforsøk er foreløpig. Han ble pågrepet i en aksjon på Torshov natt til søndag, skriver Avisa Oslo.

– Vi leter fortsatt etter flere mistenkte i saken. Det er fortsatt bare én pågrepet i saken, forteller krimvaktlederen søndag morgen.

Operasjonslederen i Oslo sa lørdag kveld at de lette etter navngitte mistenkte.

Politiet fikk meldingen om skytingen i 21-tiden lørdag og rykket ut med flere patruljer. Inne i en leilighet i en bygård i Ålesundgata på Bjølsen i Oslo fant de en ung mann med det som trolig er skuddskader.

– Leiligheten er ikke åstedet. Det leter vi fortsatt etter, sa innsatsleder Arve Røtterud i Oslo-politiet i 22-tiden.

Jakter to mistenkte

– Vitner har fortalt at tre personer med arabisk utseende løp fra stedet og ned mot Akerselva. Vi leter etter disse, sier Røtterud.
Offeret ble tatt hånd om av ambulansepersonell på stedet og ble lørdag kveld sendt til Ullevål sykehus. Han er ikke livstruende skadd, opplyste politiet ved 23-tiden.

Politiet har snakket med ham innledningsvis og sitter med noe informasjon om saken.

Har ikke våpenet

– Jeg kan ikke si hva slags type skade han er påført eller hvor han er skadd, sier innsatslederen. Politiet har heller ikke sikret noe våpen.
Røtterud har ikke opplysninger om at fornærmede tilhører noe spesifikt miljø, og han kan ikke uttale seg om eventuelle relasjoner mellom fornærmede og de mistenkte.

Politiet fikk melding om skytingen klokken 21.03 lørdag kveld. Naboer har sagt til Avisa Oslo at de hørte ett eller to smell før politiet og ambulansefolkene kom til stedet.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.