Foto: Terje Pedersen / NTB.

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter skytingen på Bjølsen i Oslo lørdag, er en 18-åring som er godt kjent for politiet fra tidligere forhold.

– Vi har pågrepet og siktet en 18 år gammel mann. Han er en vi er godt kjent med fra før, sier leder Grete Lien Metlid for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt til NTB.

Et snaut døgn etter at politiet fant en annen ung mann i 20-årene med skuddskader i en leilighet i Ålesundgata på Bjølsen i Oslo, er det fortsatt uklart hvor mange personer som var involvert i skytingen. Så langt er én person siktet, men vitner har observert tre personer løpe fra åstedet – rett utenfor bygården der offeret ble funnet.

Politiet fikk meldingen om skytingen i klokken 21.04 lørdag. Den første politipatruljen var på stedet seks minutter senere.

Kriminelt miljø
NTBs fotograf observerte minst én tomhylse på bakken på åstedet lørdag kveld. Naboer har fortalt Avisa Oslo at de hørte ett eller to smell før politiet og ambulansepersonell kom til stedet.

– Fornærmede er truffet i overkroppen. Jeg vil ikke gå i detalj om hvor mange ganger han er truffet, hva slags våpen som er brukt, eller si noe mer om skadene. Han er utenfor livsfare og i god nok form til at vi kan gjennomføre avhør av ham nå søndag kveld, sier Metlid.

Ifølge NRK skal den siktede tilhøre et tungt kriminelt miljø som driver stort med narkotika. Han skal ha vært siktet for lignende forhold, men det er uklart nå om han tidligere er domfelt, ifølge Metlid.

– Han stiller seg uforstående til siktelsen nå. Utover det har jeg ingenting å si, skriver mannens forsvarer, advokat Stian Mæland, i en SMS til NTB.

Nekter å forklare seg
Etterforskerne undersøker innledningsvis om skytingen kan settes i sammenheng med andre skudd- og voldshendelser i områdene Bjølsen, Torshov og Sagene.

Den siktede og offeret tilhører det samme miljøet på Sagene og Bjølsen. Politiet mener så langt at skytingen har sitt utspring i en personlig konflikt dem imellom. Det har vært «hendelser og ting» i området tidligere, ifølge Metlid.

I motsetning til siktede, er fornærmede ukjent for politiet fra tidligere.

– Siktede har benyttet seg av retten til ikke å forklare seg. Vi skulle gjerne hatt forklaringen hans, sier hun.

Politiet vil først mandag ta stilling til om 18-åringen skal begjæres varetektsfengslet.

(©NTB) 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.