Politiet på åstedet ved Arkaden kjøpesenter i Karl Johans gate i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

En serbisk mann ble mandag kveld pågrepet, siktet for forsøk på grov kroppsskade etter at det ble avfyrt skudd i Karl Johans gate i Oslo søndag.

Det vekker oppsikt at det avfyres skudd på åpen gate midt i Oslo sentrum, rettet mot tilfeldige personer på bytur.

Politiet iverksatte derfor en omfattende ettersøkning etter gjerningsmannen i skyteepisoden i Karl Johans gate i Oslo søndag.

Mandag kveld opplyses det at at en mann er pågrepet i saken, og er siktet for forsøk på grov kroppsskade.

Dette beretter Oslo-politiet i en pressemelding. Han ble pågrepet på udramatisk vis i en bolig i Oslo mandag kveld, opplyser NTB.

– Pågripelsen var et resultat av analyser av spor, avhør og blant annet videomateriale, sier Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, til NTB.

Hun gir en nærmere beskrivelse av på pågrepne:

– Han er en serbisk statsborger på rundt 30 år, og han har bodd i Norge i mange år. Han er kjent for politiet fra tidligere, sier Metlid.

Mannen har knyttet seg til skytingen, forklarer Metlid. Han var mandag kveld ennå ikke avhørt, men det tas sikte på et avhør i løpet av tirsdag. Et fengslingsmøte vil trolig finne sted på onsdag, men dette er ikke endelig avklart.

Mannens forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, sier til VG at han foreløpig ikke har noen kommentar.

Skytingen skal ha skjedd etter en krangel hvor noen beskyldte en hund for å være aggressiv, forteller et vitne til Avisa Oslo. Krangelen utviklet seg, og flere personer ble involvert. Dette førte til at det ble avfyrt et skudd på åpen gate, men ingen ble truffet.

Document har omtalt saken tidligere, se artikkel under.

Det var én av to skyteepisoder som fant sted i Oslo søndag kveld. Klokken 18.59 opplyste politiet at de hadde rykket ut til Sinsen etter at det var avfyrt flere skudd i forbindelse med en konfrontasjon mellom to personer.

To og en halv time senere meldte politiet om nok en skyteepisode – denne gangen utenfor kjøpesenteret Arkaden i Karl Johans gate. Det er denne siste hendelsen som nå har ført til den omtalte pågripelsen.

Les også:  

Politiet er bekymret: Flere unge bærer kniv, og volden øker

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.