Et skudd traff en bil med en barnefamilie i en skyteepisode fredag kveld. Skytingen har bakgrunn i en konflikt mellom to grupper yngre kriminelle, opplyser politiet.

Politiet jobber for å forhindre flere skyteepisoder på åpen gate i Oslo etter at det har brutt ut konflikt mellom to grupperinger. Flere personer er siktet.

Etter skyting på Sagene for snart to uker siden og på Ensjø fredag kveld der en tilfeldig bil ble truffet, er en 22 år gammel mann og en 20 år gammel mann siktet, opplyser politiet mandag.

Ingen av de to siktede er fengslet. Visepolitimester Bjørn Vandvik opplyser at 20-åringen ikke er pågrepet av politiet ennå, mens 22-åringen ble begjært fengslet, men ble løslatt av retten.

Konflikt

Politiet setter de to skyteepisodene i sammenheng og kaller det en konflikt mellom to grupperinger av yngre kriminelle personer.

– Denne saken er høyt prioritert, og vi leter etter 20-åringen som også er siktet, sier politiadvokat Tone Anne Stene til NTB.

To andre personer var mandag også pågrepet i forbindelse med skytingen på Ensjø. Spørsmålet om de skal framstilles for varetekt vil bli tatt tirsdag formiddag.

– Vi har enda flere personer som er siktet for ulovlig omgang med våpen eller medvirkning til dette, men disse er ennå ikke avhørt, sier Stene.

Ikke funnet våpen

Etterforskningsleder Roar Kvassheim sier at politiet ikke har beslaglagt noe våpen etter de to hendelsene.

– Vi jobber hardt for å forhindre nye skyteepisoder og kan ikke utelukke at det kan skje. Vi jobber med å få oppklart sakene og få lagt en demper på konflikten, sa Kvassheim på en pressekonferanse mandag.

– Vi ser en sammenheng mellom de to sakene, og de blir etterforsket av samme enhet. Det er i begge tilfellene blitt skutt i det offentlige rom, og vi tar sakene på stort alvor, sier Vandvik til VG.

Traff fremmed bil

Skytingen skjedde i nærheten av T-banestasjonen på Ensjø fredag kveld, og politiet fikk melding om hendelsen klokken 20.20 fredag kveld. Skuddet traff en tilfeldig forbipasserende bil der det satt to voksne og to barn, men ingen kom til skade.

En uke tidligere, torsdag 23. august. ringte mange politiets nødnummer etter at det ble avfyrt flere skudd på åpen i krysset ved Arendalsgata og Grimstadgata på Sagene. Ingen personer ble skadd, men flere patronhylser ble funnet og en bil kjørte fra stedet da politiet kom To personer ble pågrepet, men er senere løslatt av retten.