Nytt

Politiet opplyser at det var en tilfeldig bil som ble truffet av et skudd som ble avfyrt fra en bil på Ensjø i Oslo fredag kveld. Det er ikke meldt om skadde.

– Det var to biler på stedet, og ungdommer i den ene skjøt mot den andre. Skuddet traff da en tilfeldig bil, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til VG.

Politiet opplyser videre at det har vært en konflikt mellom to grupperinger på stedet. De søker etter to sølvfargede Volkswagen Polo eller Golf 2004-modeller som har kjørt fra stedet.

En rekke politipatruljer rykket ut til Ensjø da meldingen om skyteepisoden kom noe før 21-tiden fredag kveld.

For nesten to uker siden var det en lignende skyteepisode på Østre Aker vei ved Haugenstua. Søndag kveld 19. august skal en 28 år gammel mann ha skutt fra en bil i fart mot en annen bil på veien nordøst i Oslo. Politiet mener han hadde til hensikt å drepe.

Mannen som skjøt, er siktet for drapsforsøk. Han er godt kjent for politiet fra tidligere forhold og er domfelt fire ganger, blant annet for volds- og narkotikarelaterte forhold.

– Vi har definert ham som medlem av et kriminelt nettverk, Young Guns, sa leder Anne Alræk Solem ved seksjon for alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt til NTB.