En mann i 30-årene har meldt seg for politiet og er siktet for grov kroppsskade etter at en mann i 20-årene ble funnet skutt på Mortensrud i Oslo.

Mannen meldte seg for politiet torsdag, opplyser hans forsvarer Inam Ali til VG.

– Jeg kan bekrefte at han har meldt seg frivillig til politiet i dag. Han er siktet for grov kroppsskade, men jeg ønsker ikke å kommentere skyldspørsmålet nå før jeg har fått snakket med ham i kveld, sier forsvareren til avisen.

Den siktede mannen er ifølge VG straffedømt en rekke ganger tidligere, deriblant for to skyteepisoder, våpenbesittelse, trusler, vinningskriminalitet, narkotika og ran. Ali mener skytingen på Mortensrud ikke har sammenheng med disse tidligere sakene.

Politiet fikk melding om saken klokka 19.23 søndag. Den skadde ble funnet ved Mortensrud kirke. Politiet jobber ut ifra at skytingen skjedde på en parkeringsplass i Mortensrudveien.

Overfor Dagbladet bekrefter politiet at det er gjort pågripelse i saken.

– Vi kan bekrefte at en person er pågrepet, etter å ha meldt seg på politihuset på Grønland i dag. Han vil bli avhørt med tiden, sier krimleder Stian Holm hos Oslo-politiet til avisen, og legger til at han er usikker på om avhøret blir torsdag kveld eller fredag.

Offeret, en mann i 20-årene, ble først omtalt som alvorlig skadd etter skyteepisoden. Han kunne imidlertid avhøres natten etter skytingen. Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at mannen var et tilfeldig offer.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.