En mann er siktet for grov kroppsskade etter at to utenlandske menn ble funnet alvorlig skadd i Flekkefjord i Vest-Agder torsdag kveld.

Mannen ble pågrepet fredag morgen i Flekkefjord etter et knivdrama på en vei utenfor sentrum av byen torsdag kveld. Politiet fikk melding klokken 22.30 på kvelden om at to personer ble funnet alvorlig skadd.

Etter intens etterforskning gjennom natten gikk politiet fredag morgen til pågripelse av en tredje mann.

– Han er siktet for grov kroppsskade og er tatt inn til undersøkelse og avhør, sier politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt til NTB.

Kniv i ryggen

Et vitne fortalte Avisen Agder om at en mann av utenlandsk opprinnelse kom til boligen hans med tydelige skader i ansiktet og med en slags tapetkniv stikkende ut av ryggen. Ute, ikke langt fra huset lå det en annen mann også alvorlig skadd.

Vitne skal ha hørt hyling og oppfattet at en slåsskamp hadde funnet sted. Han skal også ha sett en person liggende i en grøft på utsiden.

– Den skadde virket redd og oppkavet. Han bor ikke i området, og jeg skjønner ikke hva han eller den andre gjorde i området her, sier vitnet til avisen.

Politiet opplyser til NTB at de har identifisert alle de tre mennene og sier videre at de ikke har samme nasjonalitet. Utover det vil etterforskerne ikke gå nærmere inn på hvor de involverte kommer fra.

Ble operert

Hendelsen skjedde i Snerthammerveien like på utsiden av Flekkefjord sentrum. De skadde ble fraktet til sykehus, en til Stavanger og den andre til Ullevål sykehus i Oslo. Et stort antall politimannskaper med bistand fra sivilforsvaret kom til åstedet og jobbet der hele natten. Også Kripos er koblet inn i saken og ankom åstedet fredag formiddag melder Avisen Agder.

For de to som er fraktet til sykehus er tilstanden betegnet som alvorlig. Begge ble fredag morgen operert.

– De har altså ikke vært i stand til å la seg avhøre. Vi er i kontakt med sykehuset og har fått tilbakemelding om at en av dem muligens kan la seg avhøre i løpet av dagen, men det blir ikke aktuelt med den andre, sier Vagle til VG.