En 19 år gammel mann er død etter å ha blitt funnet med stikkskader i Sandefjord natt til søndag. To unge menn er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning.

– Ingen av de involverte er kjent for politiet fra tidligere forhold, annet enn at én av de siktede har fått en bot i en sak som er irrelevant for denne saken, sier politiadvokat Pernille Nordendal i Sørøst politidistrikt til NTB.

Det er fortsatt tidlig i etterforskningen og det er lite Nordendal kan og vil gå ut med av detaljer rundt hendelsen som fant sted i Sandefjord natt til søndag. De siktede er ikke ferdig med de innledende avhørene, og politiadvokaten vil ikke gå inn på hva de har sagt så langt om hendelsen eller siktelsen.

Da politiet ankom adressen i Runarveien rett over klokka 4 natt til søndag, fant de en mann med det som fremsto som stikkskader.

– Innledningsvis ble ikke skadene vurdert som livstruende, men blodtapet som følge av stikkskadene førte til at mannen dessverre døde på sykehuset, sier Nordendal.

Uklare relasjoner

Politiet skal ha møtt til sammen fem personer, og besluttet å pågripe to av dem – en mann i slutten av tenårene og en i 20-årene. De var opprinnelig siktet for grov kroppsskade, men siktelsene er skjerpet til drap eller medvirkning til drap etter at mannen døde av skadene.

Operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt opplyste til NTB søndag morgen at de trodde personene hadde noe å skjule.

– Bakgrunnen er at de ikke ønsker å si så mye til politiet, og det er grunn til å tro at de har noe å skjule, sa operasjonslederen.

De to siktede er av utenlandsk opprinnelse og ikke norske statsborgere, men relasjonene mellom de involverte er tilsynelatende uklar så tidlig i etterforskningen. De har begge lovlig opphold i Norge og er bosatt i Sandefjord.

– Slik det framstår for oss, var ikke avdøde et tilfeldig offer. Men foreløpig har vi ikke så mange detaljer rundt relasjonene. Dette er noe av kommer til å konsentrere den videre etterforskningen rundt, sier Nordendal.

Avbrutt avhør søndag kveld

Det skal tas avhør av de siktede, samt flere vitner søndag kveld, ifølge Nordendal. Trolig blir de begjært varetektsfengslet til uka. Kripos bistår politiet på åstedet.

Advokat Jon Anders Hasle er oppnevnt som forsvarer for mannen i 20-årene. Hans klient satt i 22.15-tiden søndag kveld i avhør hos politiet sammen med en advokatfullmektig fra Hasles kontor, men det ble avbrutt ved 23-tiden.

– Avhøret måtte avbrytes på grunn av tolkeproblemer. Det skal fortsette i morgen med ny tolk, sier Hasle til NTB sent søndag kveld.

– Han ønsker å samarbeide med politiet og forklare det han vet om saken. Det er en alvorlig sak og jeg regner med at politiet har mange spørsmål. Min klient vil svare på spørsmålene han får, sier Hasle og ønsker ikke å si noe mer før hans klient er ferdig avhørt.

Han kan av samme grunn ikke si noe om hvordan mannen stiller seg til siktelsen eller om han erkjenner de faktiske forhold.

Tenåring vil forklare seg

– Også mannen i tenårene er villig til å forklare seg, sier advokat Søren Hellenes, som er oppnevnt som forsvarer for den andre siktede.

Han ønsker heller ikke å kommentere hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Pernille Nordendal sier til NTB sent søndag kveld at politiet ikke vil kommentere saken ytterligere før mandag morgen.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.