– Alle de involverte i saken er kjent for politiet fra før. De tilhører et kriminelt miljø i Trondheim, og de kjenner hverandre, sier politiadvokat Bente Bøklepp til NTB.

Den tredje og fjerde personen ble pågrepet torsdag kveld. Det er en mann og en kvinne i 50-årene, som er siktet for grov kroppsskade.

– Vi har ikke rukket å ta avhør av dem. Men det er disse to vi mener har vært mest sentrale i skyteepisoden, sier Bøklepp.

Politiadvokaten bekrefter at politiet ikke leter etter flere personer i saken.

– Ut fra de opplysningene vi har, mener vi at vi har kontroll på alle de involverte i hendelsen, sier hun.

To siktet for medvirkning

Tidligere torsdag formiddag pågrep politiet to andre, en mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene. De er siktet for medvirkning til grov kroppsskade. De er nå løslatt, men siktelsen er ikke frafalt.

Kvinnen har forklart seg til politiet, mens mannen hittil har nektet, ifølge politiadvokaten.

De to som sist ble pågrepet, vil bli avhørt i løpet av fredag formiddag. Politiet vil vurdere om de skal framstilles for varetektsfengsling.

Pekte ut gjerningspersoner

Politiet begynner å danne seg et bilde av hva som skjedde da mannen i 40-årene ble skutt, men vil ikke gå ut med detaljer foreløpig.

Hvor skuddet traff ham, vil politiet ikke si noe om. Han ble ikke livstruende skadd.

– Vi har avhørt den fornærmede, som ligger på St. Olavs hospital, han har utpekt de to personene han mener er gjerningspersonene, sier Bøklepp.

Det var i 2.30-tiden natt til torsdag at politiet fikk melding om at en person var skutt. Mannen ble funnet utendørs i krysset Anton Kalvaas gate-Anders Buens gate på Lademoen, ifølge Bøklepp.

Flere vitner har i løpet av dagen vært i kontakt med politiet. Politiadvokaten vil ikke si om noen utenforstående observerte selve hendelsen.

Våpentype ikke kjent

Ifølge Adresseavisen gjorde politiet undersøkelser i en bygård torsdag morgen. Også krimteknikere var på plass, mens en drone ble tatt i bruk i området.

Det er ikke kjent hva slags type våpen som ble brukt. Bøklepp vil ikke kommentere om politiet har kontroll på våpenet.

– Det er en del av den taktiske etterforskningen. Vi må finne ut av hvilket våpen som ble brukt, og jeg kan ikke si noe ytterligere om det, sier hun.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.