Knivstikking i Oslo sentrum. Foto: Alexander Vestrum / NTB

En mann ble alvorlig skadet i knivstikkingen midt i Oslo sentrum natt til fredag. Politiet etterforsker hendelsen som grov kroppsskade, men har ennå ikke pågrepet noen.

Document meldte om saken fredag morgen, og berettet at en mann ble alvorlig skadet etter knivstikking i Universitetsgaten i Oslo. Denne gaten ligger midt i sentrum, og krysser Karl Johans gate, noen hundre meter fra Slottet.

Gutten var bevisst da han ble kjørt til sykehus og fremsto ikke alvorlig skadd, sa operasjonsleder Kim Vindsland til NTB.

I 8-tiden fredag morgen opplyser derimot krimvakta hos Oslo-politiet til NRK at gutten er alvorlig skadd.

Det var en politipatrulje i nærheten som oppdaget et slagsmål mellom en gruppe på om lag 15 unge menn.

– Vi har ikke sett selve knivstikkingen. Det var flere som sloss, og flere løp fra stedet da vi kom. Da vi fikk kontroll på fornærmede, oppdaget vi at han var knivstukket, sa Vindsland til NTB.

Avisa Oslo skriver at politiet etterforsker hendelsen, og har karakterisert den som grov kroppsskade.

Tidlig fredag ettermiddag er fremdeles ingen personer pågrepet, etter at tenåringsgutt ble knivstukket i Universitetsgata i natt.

– Politiet etterforsker saken som en grov kroppsskade. Etterforskningen er i startfasen, sier politiadvokat Johan Stang til Avisa Oslo.

Politiet fikk melding om hendelsen rundt klokken 03.40 natt til fredag. Fornærmede er en tenåringsgutt i 15-17-årsalderen. Politiet vet fremdeles ikke hva som var foranledningen til at han ble knivstukket, men en rekke personer var til stede da det skjedde.

Det berettes at det fant sted noe som er beskrevet som et masseslagsmål. Men politiet så imidlertid ikke selve knivstikkingen.

– Det var mange involverte i hendelsen, og det jobbes nå med å kartlegge mulige gjerningspersoner, sier Stang.

Ifølge politiet ble fornærmede påført omfattende stikkskader, men han er utenfor livsfare.

– Det er foreløpig ikke gjennomført avhør av fornærmede, opplyser Stang.

Nettopp masseslagsmål der også våpen benyttes, har vært typiske voldshendelser i Oslo i senere tid. Det er gjerne ungdomsgrupper fra innvandrertunge miljøer som braker sammen. Som regel har dette funnet sted lenger øst i hovedstaden, men nå har man altså forflyttet arenaen også til andre deler av byen.

Les også: 

Mann knivstukket på Grønland i Oslo

 

God sommerlesning:

Nyhet fra Document forlag, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Ny bok fra Kjell Skartveit

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.