Politi i avgangshallen på Oslo S ved en tidligere hendelse. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

En 17-åring er pågrepet etter at en 17 år gammel gutt ble knivstukket ved Oslo S søndag. To er fortsatt ettersøkt.

Mandag opplyste politiet at tre personer, alle under 18 år, er siktet etter hendelsen. Nå er en person pågrepet.

Knivstikkingen skjedde ifølge Aftenposten inne i en taxi like utenfor sentralbanestasjonen. Deler av taxiholdeplassen utenfor Oslo S var derfor sperret av søndag kveld.

– Politiet pågrep en av de siktede i går ettermiddag. Siktede har knyttet seg til hendelsen, og politiet jobber videre med å kartlegge hendelsesforløpet, opplyser politiadvokat Kristin Feed til NTB tirsdag.

Hun opplyser at den siktede er 17 år gammel, og vil bli fremstilt for varetekt tirsdag.

17-åringen som ble knivstukket ble alvorlig skadd i hendelsen som fant sted ved 18.30-tiden søndag. Søndag ble det kjent at saken etterforskes som grov kroppsskade.

Den skadde skal ha blitt påført en rekke knivstikk, og det er uklart hva som gjør at et slikt angrep ikke kvalifiserer til en mer alvorlig siktelse, som drapsforsøk.

Feed opplyste mandag at politiet har fått et tilsynelatende bilde på hva som har skjedd, men at etterforskningen fremdeles er i innledende fase. Da ble det jobbet med å kartlegge hendelsesforløpet og avhøre vitner.

Mange opplever det foruroligende at så unge personer i økende grad står for denne typen grov, våpenbasert vold.

Det er ikke oppgitt noe om de involvertes bakgrunn og etnisitet i denne seneste saken, politiet har som praksis å ikke opplyse om dette

Man det er relativt velkjent at det er innvandrerdominerte ungdomsgjenger som står for mye av det som har vært rapportert om av slike saker i senere tid.

NTB informerer for øvrig om at siktedes forsvarer er advokat Robina Hussain.

Les også:

Tre mindreårige siktet etter knivstikkingen ved Oslo S søndag

Bestill fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.