Politiet på Grønland i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Politiet har pågrepet en mann mistenkt for å stå bak knivstikkingen ved Vaterlandsparken i Oslo tirsdag kveld, der en mann i 30-årene ble alvorlig skadet.

– Han er foreløpig siktet for grov kroppsskade, opplyser Nina Henrichson Kresse på krimvakta i Oslo til NRK.

Mannen i 30-årene som fikk livstruende skader i knivstikkingen, er innlagt på sykehus.

– Han har ikke vært i stand til å la seg avhøre, sier Kresse til NTB.

Politiet mottok melding om denne seneste hendelsen klokken 21.34, ifølge NTB.

– Fornærmede er kjørt til sykehus av ambulansen. Han var bevisst og blødde da politiet kom i kontakt med ham, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Det var en person som ble vitne til knivstikkingen, som ringte politiet, opplyser operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til VG.

– Det ble satt i gang livreddende førstehjelp. Han var bevisst, og vi fikk snakket litt med ham før han ble kjørt til sykehus. Vi jobber med beskrivelse av én eller flere andre, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Avhører vitner på stedet

Mannen blir beskrevet som alvorlig til kritisk skadd, men skadene skal ikke være livstruende, opplyser politiet.

– Vi snakker med flere vitner på stedet og jobber med å samle informasjon om hendelsesforløpet, skriver politiet videre.

Vaterlandsparken ligger ved Akerselva like ved Oslo Spektrum, og er regnet som et temmelig belastet og kriminalitetsutsatt område av Oslo.

Ingen er pågrepet hittil, opplyser politiet.

Antallet voldshendelser skaper bekymring

Mandag ble to menn knivstukket på Furuset i Oslo, og begge to er siktet i saken. På Tveita, like ved, ble det truet med kniv under en brutal slåsskamp. I ukene før dette har det skjedd en rekke andre, grove voldshendelser, med og uten kniv.

Grete Lien Metlid, som leder etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, sa til TV 2 tidligere tirsdag at dette  er bekymringsfullt.

– Vi har forståelse for at dette er skremmende for folk i byen. Det er for tidlig å trekke konklusjoner, men vi er nok nå inne i en mer urolig periode når det gjelder konfliktlinjer i politidistriktet. Det har høyeste prioritet, og vi jobber forebyggende for unngå at dette ikke eskalerer, sa hun til TV 2.

– Om dette skyldes et generelt høyt konfliktnivå nå eller om det er innenfor det vi av og til ser av variasjoner, må vi komme tilbake til.

Politiet har ingenting å melde med tanke på hvilke miljøer det er som gjennomgående er involvert i disse hendelsene. Det overlates til publikum å gjette selv.

Saken er oppdatert kl. 2240 og 0727.

Les også: 

Dagens knivstikkinger i Oslo oppsummert: To kritisk skadde, ingen pågrepet

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.