Politi søker i Tøyen-området. Foto fra tidligere sak: Fredrik Hagen / NTB.

Mannen som tidlig lørdag ble knivstukket på Tøyen, er innlagt på Ullevål sykehus med alvorlige skader. En antatt gjerningsmann i 30-årene er pågrepet.

NTB melder at en mann i 30-årene er siktet for drapsforsøk etter en knivstikking på Tøyen i Oslo tidlig lørdag morgen. En mann ble kritisk skadd i voldshendelsen.

Kriminalvaktleder Mona Nordby opplyser til Dagbladet at politiet arbeider bredt med etterforskningen.

Det er foreløpig ikke kjent hva som utløste knivstikkingen, men operasjonsleder Gjermund Stokkli sier til avisa at politiet tror hendelsen startet inne i en leilighet i Tøyengata og forflyttet seg ut.

Oslo politidistriktet melder på Twitter at mannen som ble knivstukket, er kjørt til sykehus for behandling. Han er innlagt på Ullevål sykehus.

En mann i 30-årene er anholdt. I tillegg har et vært søkt etter flere personer som ble sett løpende fra stedet.

Kriminalvaktleder Mona Nordby sier til NTB i 10-tiden at de håper å få avhørt siktede i løpet av dagen.

– Saken har høy prioritet for politiet. Vi avhører nå vitner og foretar undersøkelser på stedet, sier Nordby.

Hun opplyser at tilstanden til mannen som ble kjørt til sykehus fortsatt er kritisk. Politiet sikrer nå videoopptak som kan belyse hendelsen. De utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Operasjonsleder Guro Sandnes sa til NTB tidligere på lørdag at et større område rundt Tøyengata ble avsperret.

– Vi har kontroll på en del personer, men om det er vitner eller personer vi må avklare status på, er for tidlig å si. Vi søker med diverse patruljer og hunder, sa hun.

Tøyen i bydel Gamle Oslo er et av områdene i landet med høyest andel av innvandrere, og har også en høy forekomst av kriminalitet som knivstikking, voldtekt, skyting og ran. (Lenkene er til tidligere Document-saker om denne typen hendelser på Tøyen). 

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!


 

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.