Politiet under utrykning i Oslo sentrum. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Politiet i Oslo undersøker hva som har skjedd etter at en mann ble funnet bevisstløs med kritiske hodeskader på Youngstorget søndag morgen.

– Mannen er fortsatt innlagt ved Ullevål sykehus. Han er kritisk skadd, og det er uvisst om han overlever, sier kriminalleder Astrid Hasselgård ved Oslo politidistrikt til Nettavisen klokka 9.40.

Politiet sier de har vitneopplysninger om at han ble utsatt for vold. Det var en av deres egne patruljer som tilfeldigvis fant ham liggende bevisstløs på bakken. En ambulanse kom også til åstedet, skriver NTB.

– Per nå litt usikkert hva som har skjedd. Mulig personen har blitt utsatt for vold. Kjørt sykehus med kritiske skader, skrev Oslo politidistrikt klokka 5.51.

Den skadde er en mann i slutten av 30-årene, opplyser kriminalleder Astrid Hasselgård til Aftenposten.

Vitner skal ha sett tre-fire personer i slåsskamp. Ingen er pågrepet i saken, og politiet er sparsomme med nærmere opplysninger om vitnenes beskrivelser av disse personene.

– Disse personene ble sett løpende fra stedet, uklart i hvilken retning. Muligens gikk de inn i en taxi, sier operasjonsleder Kim Vindsland.

Et område på rundt 20 kvadratmeter ble sperret av utenfor Folkets Hus.

Politiet har foretatt åstedsundersøkelser og avhører vitner. De undersøker også om det finnes videoopptak av voldshendelsen.

Hendelsen føyer seg inn i en rekke voldelige episoder i Oslo de seneste par månedene. Felles for dem er gjerne at det fra politi og store medier gis lite informasjon om de involverte, både rett etter hendelsen og i dagene og ukene etterpå.

Les også: 

Mann knivstukket på Grønland i Oslo

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.