En ung mann er innlagt på sykehus med kritiske skader etter at han ble knivstukket gjentatte ganger i Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo mandag kveld.

VG har snakket med en mann som så hele forløpet, og som forteller at en gruppe personer kranglet på et fremmed språk, før det brøt ut slåsskamp. Deretter ble det trukket et våpen, og vitnet forteller at offeret ble stukket i halsen.

Et annet vitne til VG:

– Jeg løp ut og bort til ham. Da var det kommet flere til som la press på såret og ga ham hjelp. Det så ut som han blødde kraftig fra brystet.

Tilstanden hans er kritisk, men stabil, opplyser kriminalvakten i Oslo politidistrikt mandag kveld.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 19.55. Operasjonsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at de ser etter tre menn som løp fra stedet etter knivstikkingen.

Den skadde mannen, som er i midten av 20-årene, er innlagt på Ullevål sykehus. Politiet er ikke sikre på hvor mange ganger han ble knivstukket. Han var bevisstløs da han ble kjørt til sykehuset.

– Vi har ikke snakket med mannen. Han var allerede tatt hånd om av ambulansepersonell da politiet kom fram, sier Sylju.

Hendelsen skjedde på en lekeplass i Sofienbergparken. Hun forteller at det var flere vitner til ugjerningen.

– Vi er i gang med avhør av disse nå. Det kan se ut til at gjerningspersonene kjente offeret, det kan ha vært en relasjon der, sier Sylju til NTB.

Hun opplyser at politiet driver aktivt søk i området etter de mistenkte. (NTB)