Politiet jakter på en gjerningsmann etter at en mann ble knivstukket på åpen gate i Oslo. Mannen er fraktet til sykehus med alvorlige skader, ifølge politiet.

Hendelsen skjedde i Ålesundgata på Bjølsen.

– Vi fikk melding klokken 5.18, en mann er knivstukket, tilstanden er alvorlig. Han er kjørt til sykehus med ambulanse. En gjerningsperson har løpt fra stedet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Flere politipatruljer var ute og lette etter gjerningsmannen i morgentimene mandag.

– Vi har fra et vitne fått en vag beskrivelse av gjerningspersonen. Det er en mann som er mørk i huden og har blå klær. Vi har mange ute og søker etter vedkommende nå, sier Stokkli.

Ved 7-tiden var mannen fortsatt ikke pågrepet, opplyser politiet til Avisa Oslo.

Til VG sier Stokkli at offeret har alvorlige, men ikke kritiske skader.

Politiet har sikret et åsted ute på gata. De antar at det er en relasjon mellom offeret og gjerningsmannen, og sier det ikke er noe som tyder på at det var et vilkårlig angrep.

– Det framstår som om det er en relasjon mellom de to. Vi jobber nå med avhør av vitner og åstedsundersøkelser på stedet, sier han.

To knivhendelser søndag kveld

Politiet i Oslo måtte håndtere to separate knivhendelser like ved hverandre på kort tid søndag kveld. Ingen ble skadd i noen av hendelsene.

Først rykket politiet ut til Dælenenggata ved Carl Berner etter å ha fått meldinger om en trusselsituasjon. Der fikk politiet kontroll på en person som er mistenkt for hendelsen, der to andre ble utsatt for trusler.

Mens politiet var der, fikk de melding om en mann som gikk med en stor kniv i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka. Politiet fikk også kontroll på ham uten at noen ble skadd.

– Det er ingen sammenheng mellom de to sakene, men vi var jo like ved, så vi var raskt på plass, sier operasjonsleder i Oslo-politiet Cathrine Silju til NTB.

– I trusselsituasjonen på Dælenenga var det folk som kjente hverandre som var involvert. Hva som er bakgrunnen for knivtruslene, vet vi ikke, sier operasjonslederen.


Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.