Offeret for knivstikkingen er alvorlig skadet. Politiets innsatsleder Hanne Nordve snakker med media. Foto: Øyvind Thuestad

En mann er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket på en buss ved Carl Berner i Oslo. Politiet jakter på flere gjerningspersoner som stakk av til fots.

– Vi fikk melding om hendelsen klokken 19.26. Dette har skjedd på en buss et sted mellom Carl Berners plass og Sinsen, opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB.

– En person har stukket fra gjerningsstedet til fots, sier han videre.

På stedet opplyser Oslo-politiets innsatsleder Hanne Nordve at de leter etter flere personer etter å ha avhørt vitner på bussen.

– Vitner på bussen forteller om flere personer som er involvert. Vi mener det er en relasjon mellom de involverte. Knivstikkingen er ikke tilfeldig vold.

Ifølge Nordve var det et slagsmål ombord på bussen forut for selve knivstikkingen.

Nordve beskriver fornærmede som en ung gutt, og sier han er alvorlig skadd etter «et par knivstikk» i overkroppen. Han var sammen med en annen person som tok hånd om ham da politiet ankom stedet, før han kort tid senere ble kjørt til Ullevål sykehus. Ingen andre på bussen ble skadd.

Flere politienheter er på hendelsesstedet, og flere væpnede politienheter og hundepatruljer leter etter gjerningspersonene. Innsatslederen opplyser at alle de involverte er menn under 20 år.

Hendelsen fant sted på busslinje 31.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!