Politiet gjør undersøkelser etter funn av en død person. Foto: Kjell Langmyren / NTB

En mann i 20-årene er siktet for drap og grov vold etter to hendelser i Molde natt til onsdag. En kvinne er død, og en tenåring ligger på sykehus med livstruende skader. De involverte skal ha utenlandsk bakgrunn.

NTB – Fredrik Moen Gabrielsen forteller at politiet i Molde fikk inn to meldinger klokken 1.44 og 1.45 natt til onsdag. Den ene omhandlet en hardt skadd mann i slutten av tenårene i en leilighet i Molde sentrum. Den andre meldingen gjaldt funn av en død kvinne et annet sted i byen.

En mann i 20-årene ble pågrepet på den ene adressen, siktet for grov vold. Siktelsen er nå utvidet til også å omfatte drap.

– Det er hovedsakelig på bakgrunn av funn på åstedet som vi ikke kan gå i detalj om, sa politistasjonssjef Per Karstein Røv på en presseorientering onsdag ettermiddag.

NTB og de fleste andre medier opplyser ikke noe om de involvertes bakgrunn. Men ifølge Nettavisen ga politiet følgende informasjon:

– Det vi kan si så langt er at det ikke er etnisk norske personer som er innblandet, sa politiinspektør Yngve Skovly tidligere onsdag.

Kvinnen som ble funnet død, er ennå ikke formelt identifisert.

– Vi har ikke sikker ID, men etter det vi sitter på av opplysninger, var det siktedes fraskilte ektefelle som disponerte denne leiligheten, sier politiinspektør Yngve Skovly.

Den skadde personen er en norsk statsborger i slutten av tenårene, og han er innlagt på sykehus med livstruende skader. Politiet opplyser at det er en familierelasjon mellom siktede og den skadde.

Politiet har etterforsket saken med store ressurser gjennom onsdagen, og det er gjennomført kriminaltekniske undersøkelser på begge steder. Flere personer er avhørt, og politiet har drevet rundspørring i nabolagene.

– Vi er fremdeles interessert i tips fra publikum, og de kan vi få inn enten via politiet.no og på telefon 02800, sier Røv, som sier at etterforskningen vil fortsette med stor styrke gjennom natten og videre utover uka.

Ifølge politiet har man forsøkt å avhøre den drapssiktede mannen, men dette lot seg ikke gjøre. Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til spørsmålet om straffskyld.

– Han har ikke vært i stand til å la seg avhøre. Det blir gjennomført rettspsykiatriske undersøkelser i kveld. Han har også en del fysiske skader. Utover det vet jeg ikke noe mer, heller ikke hvordan de fysiske skadene har oppstått, sier mannens forsvarer, advokat Roy Peder Kulblik, til NTB.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag, opplyser politiet.

Document omtalte også saken onsdag morgen: 

En siktet etter voldshendelse i Molde – undersøker sammenheng med funn av død person et annet sted

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.