En 15 år gammel gutt ble onsdag morgen funnet kritisk skadd etter en voldshendelse i en privatbolig på Kapp i Østre Toten. Gutten ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med livstruende skader. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En far er siktet for drapsforsøk på sin 15 år gamle sønn. Gutten ble livstruende skadd i en voldshendelse i en bolig på Kapp i Østre Toten onsdag morgen.

Den 15 år gamle gutten ble etter hendelsen fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus med livstruende skader.

Politiet fikk melding om saken klokken 8.38 onsdag morgen. Flere patruljer rykket ut til en privatadresse på Kapp.

– På stedet fant politiet en livløs 15 år gammel gutt og iverksatte livreddende tiltak, sier politiinspektør Linn Hilde Fosso i Innlandet politidistrikt på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

– Familietragedie
Politiet pågrep deretter 15-åringens far. Ifølge politiet ble han pågrepet på udramatisk vis.

Politiinspektøren beskriver selve hendelsen som en dramatisk familietragedie som har rammet hele bygda.

– Jeg vil forsikre om at politiet med alle tilgjengelige ressurser har iverksatt etterforskning i saken, og vi vil fortsette med etterforskning og avhør utover kvelden, sier Fosso.

Hun ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som kan ha vært bakgrunnen for hendelsen. Fosso opplyser til NTB at verken far eller sønn har vært i kontakt med politiet tidligere.

Fremstilles for fengsling
Den 15 år gamle guttens far er siktet for drapsforsøk. Han har fått oppnevnt forsvarer og er i avhør onsdag ettermiddag, opplyser påtaleansvarlig politiadvokat Mari Lauritzen Hasle på pressekonferansen.

Politiet tar sikte på å begjære siktede varetektsfengslet på Gjøvik torsdag.

NTB har kontaktet siktedes forsvarer, advokat Håvard Fremstad, men har foreløpig ikke fått svar på hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Krisestab
Et vitne skal hørte skrik og rop fra boligen onsdag morgen, og han så en kvinne som ropte om hjelp, ifølge Oppland Arbeiderblad.

Politiinspektør Fosso sier til NTB at hun foreløpig ikke vil bekrefte om det var flere personer til stede i boligen.

Østre Toten kommune har satt krisestab som følge av hendelsen.

– Dette er en tragisk hendelse som berører et helt lokalsamfunn. Kriseteam og øvrige tjenester i Østre Toten kommune følger opp alle berørte, skriver kommunen på sine nettsider.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her