Nytt

15-åringen ble funnet kritisk skadet i en privatbolig på Kapp i Østre Toten 9. oktober. Gutten ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med livstruende skader. Han døde mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

15-åringen som ble drept på på Kapp i Østre Toten var adoptert. Adoptivfaren (45) er siktet for drap, overgrep og frihetsberøvelse.

Politiet tror ikke faren drepte sin sønn i affekt. Gutten var adoptert til Norge fra Colombia, skriver Utrop.

Faren ble tidlig også siktet for seksuelle overgrep mot gutten før han fylte 14 år, samt for frihetsberøvelse av guttens mor.

Det ble i går klart at mannen som var siktet for drapsforsøk på sin 15 år gamle sønn nå er siktet for drap. Gutten døde mandag av skadene han ble påført.

Etterforskningsleder John Eivind Melbye bekrefter overfor Oppland Arbeiderblad funn av strips og andre gjenstander i og ved boligen som kan tyde på at voldshendelsen ikke skjedde i affekt.

– Det er forhold som bærer preg av noe planlegging, sier Melbye til avisa.

Han bekrefter at politiet kjenner farens motiv for voldsutøvelsen som medførte av sønnen ble livstruende skadd, basert på forklaringen han ga da han ble pågrepet. Men politiet ønsker ikke å gå ut offentlig med opplysninger og detaljer rundt motivet av hensyn til familien. (NTB)

Det er ennå ikke kjent hvordan 45-åringen stiller seg til den utvidede siktelsen. Mannens forsvarer, advokat Håvard Fremstad, skriver i en SMS til NTB at han ikke har kommentarer utover det han har uttalt om saken tidligere.

– Han har gitt en sammenhengende, lang forklaring og avsluttet med å erkjenne seg skyldig, sa Fremstad til NRK i forbindelse med den opprinnelige siktelsen.

Faren erkjente da drapsforsøk og seksuell omgang med sønnen, og forklarte seg om frihetsberøvelsen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.