Politiet var bevæpnet i letingen etter den antatte gjerningspersonen. Foto: Carina Johansen / NTB

Mannen som er siktet for drap på en kvinne i Ålgård på Jæren, nekter straffskyld. Han og avdøde kjente hverandre, men var ikke i familie. Det opplyste politiet på en pressekonferanse tirsdag morgen.

Nødetatene ble varslet om brannen, som var i en vertikaldelt bolig i Nilsabakken, klokka 22.20 mandag kveld.

Kvinnen ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus, der hun ble erklært død natt til tirsdag.

Pågrepet etter midnatt

– Mannen som ble pågrepet på Ålgård rundt klokka. 0.15, er siktet for drap, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt.

Pågripelsen skjedde i en annen bolig på Ålgård.

Politiet opplyser at det ikke er kapasitet til å svare på henvendelser fra pressen natt til tirsdag, men vil holde en presseorientering om saken tirsdag morgen eller formiddag.

Ikke utrygt

Ifølge Stavanger Aftenblad fikk kvinnen hjerte- og lungeredning på stedet. Politiet satte inn alle tilgjengelige mannskaper i søket etter den antatte gjerningspersonen, og de var bevæpnet og brukte hunder.

– Det er ikke utrygt for ålgårdbeboere, sa innsatsleder Svein Torjussen til Aftenbladet under søket.

Brannvesenet fikk kontroll over brannen raskt etter at de kom til stedet.

Ønsker tips

Når det gjelder forbindelsen mellom de to, sier Soma at det ser ut til å være en relasjon mellom dem, men at de ikke er i familie.

– Vi jobber med å finne ut av det, men det er fortsatt tidlig, sier Soma.

Flere vitner er allerede avhørt, og det arbeidet fortsetter med full tyngde. Det er også planlagt nye avhør med den siktede i løpet av dagen, sier Soma.

Sørvest politidistrikt ønsker tips i saken, og folk kan kontakte dem på telefon 02800 eller via nettsidene.

Fakta om drapssaker i Norge i 2020:

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av 28 drapssaker med 31 ofre.

* 10. januar: Like før midnatt blir 21 år gamle Halil Kara skutt av en maskert gjerningsperson ved Prinsdal Grill i Prinsdal i Oslo. I tillegg blir en mann knivskadd i et basketak med gjerningspersonen, men får ikke livstruende skader. Fem menn er siktet for drap eller medvirkning til drap. En av dem er 18 år, mens de andre er i 20-årene.

* 13. januar: En 43 år gammel mann og en 29 år gammel kvinne blir funnet døde sammen med blodige gjenstander ved Osavatnet i Bergen. Begge er kjent for politiet fra før. Politiets teori er at de to ble drept på et hospits i Møllendalsveien og fraktet til Osavatnet i bil. Ifølge flere medier hadde ofrene omfattende stikkskader. Fem menn, tre i 30-årene, en 57-åring og en i 22-åring, er siktet for drap eller medvirkning til drap.

* 17. januar: 34 år gamle Roar Engelund dør etter en voldshendelse på en institusjonsbolig for pasienter med rus- og psykiatrilidelser i Hov i Søndre Land. En 42-årig mann blir siktet for drap. Han blir i mars funnet død i Oslo fengsel. Ytterligere tre menn som først siktes for kroppskrenkelse, er løslatt. Engelund var bosatt på institusjonen, og både drapssiktede og de tre som ble løslatt, har en tilknytning til denne.

* 2. februar: Thea Halvorsen Braavold (31) blir funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum. Den 45 år gamle kjæresten hennes er siktet for drap. Han er dømt for et drap på 2000-tallet og ble løslatt i 2018.

* 16. mars: En mann i 40-årene dør etter slåssing i en bolig på Lisleby i Fredrikstad. En mann, også han i 40-årene, er siktet og senere tiltalt for drap. Dødsårsaken er oppgitt å være kvelning og/eller begrenset lufttilførsel.

* 24. mars: En tysk mann i 50-årene blir funnet død i en bygning med flere boenheter i Skolegata i Gjøvik sentrum. En kvinne i 20-årene blir pågrepet på stedet og siktet for drap.

* 27. mars: Tirhas Tekle Kifllay (33) blir 7. april funnet død i fjæra ved Trolla i Trondheim. Kvinnens 34-årige ektemann blir samme kveld pågrepet og siktet for drap. Politiet mener drapet skjedde i hjemmet med kniv enten om kvelden fredag den 27. mars eller natt til lørdag 28. mars. Kvinnen kom til Norge som asylsøker fra Eritrea i 2011. I oktober blir mannen dømt til 16 års fengsel. Han har tatt betenkningstid for å avgjøre om han anker dommen.

* 19. mai: Ørjan-Helmer Gundersen Solum (24) blir funnet død i Steinsåsgruvene i Arendal etter å ha vært savnet i nesten to måneder. 1. desember melder politiet at hypotesen er at Solum er utsatt for en alvorlig straffbar handling. 8. desember blir en mann i 30-årene pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. 15. desember blir en mann i 40-årene pågrepet og siktet for det samme. Obduksjonsrapporten slår fast at 24-åringen trolig døde av drukning, men at dødsårsaken var usikker. Av en fengslingskjennelse går det fram at han hadde skader som kan være forsettlig påført.

* 28. mai: 34-årige Kristian Løvlie blir funnet død av stikkskader i en bil utenfor et kjøpesenter på Rotnes i Nittedal etter å ha vært savnet siden kvelden før. En mann i 40-årene bosatt i Nittedal er pågrepet og siktet for drap. Den døde var involvert i en familiebedrift som eier boligen som den siktede leier.

* 30. mai: En kvinne i midten av 50-årene blir funnet død i en enebolig på Brattholmen på Sotra i Øygarden kommune. Hennes sønn, som er tidlig i 20-årene, blir kort tid etter pågrepet av politiet og siktet for drap.

* 9. juni: Kjartan Slettemoen Hodne (35) blir knivstukket i Haraldsgata i Haugesund sentrum. En 37 år gammel mann blir siktet for drapsforsøk. Den skadde dør på sykehus, og siktelsen skjerpes til drap.

* 24. juni: En kvinne i 20-årene og en mann i 30-årene blir funnet døde i en bolig i bydelen Storhaug i Stavanger. En mann i 40-årene er siktet for drap på begge. Politiets opplysninger tilsier at alle de tre er syriske asylsøkere. Ifølge Stavanger Aftenblad skal de døde være den drapssiktedes ekskone og hennes nye kjæreste.

* 1. juli: En kvinne i 60-årene dør etter å ha blitt knivstukket i en bolig i Balders vei i Halden. Kvinnens sønn, som er i 30-årene, er siktet for drap. Mannen blir tiltalt for drapet. Påtalemyndigheten mener at han var i en psykotisk tilstand da det skjedde og varsler at det vil bli lagt ned påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern.

* 12. juli: En mannlig, utenlandsk statsborger blir funnet død på en privatadresse på Fergeland i Steinkjer. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig, og en mann er siktet for drap. De to tilhørte samme omgangskrets.

* 12. juli: Christian Halvorsen (43) blir funnet livløs utenfor hjemmet sitt i Askim og erklært død kort tid etter. To menn på 49 og 32 år er siktet for drap eller medvirkning til drap. Sistnevnte har forklart at det gikk av et skudd ved et uhell.

* 14. juli: Marianne Haugen (54) blir stukket med kniv mens hun sitter i en bil og venter ved bussterminalen i Sarpsborg. Hun dør av skadene. En 31-årig norsk statsborger med somalisk bakgrunn er siktet for drap på kvinnen, som han ikke hadde noen kjent relasjon til. Han er også siktet for drapsforsøk på to kvinner som han har en relasjon til, på ulike steder i byen etterpå.

* 18. juli: 54 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn blir funnet døde i en leilighet i Askøy kommune. Politiet mener sønnen knivstakk moren før han tok sitt eget liv.

* 19. juli: To barn, begge under ti år, blir funnet døde i en leilighet på Skårer i Lørenskog. Den 35 år gamle moren blir funnet kritisk skadd. Dagen etter opplyser politiet at hun er siktet for drap.

* 18. august: En 73 år gammel kvinne blir funnet død i en bolig på Jeløya i Moss. Kvinnens 80 år gamle ektemann, som selv meldte fra til politiet, er siktet for drap.

* 9. september: En 60 år gammel kvinne blir funnet død i en bolig på Byåsen i Trondheim. Den 33 år gamle sønnen hennes blir først siktet for dødelig vold, men senere skjerper politiet siktelsen til drap. Kvinnen skal ha blitt utsatt for stump vold.

* 18. september: En kvinne i 60-årene blir funnet død i en bolig på Tøyen i Oslo. Sønnen hennes, som er i 40-årene, er siktet for drap.

* 23. september: En mann i 50-årene blir funnet død i leiligheten sin i sentrum av Sarpsborg etter at politiet har blitt varslet av en person med relasjon til ham. Ifølge politiet er det tydelig at mannen har vært død i flere dager. 25. september blir en mann i 30-årene, som er bekjent av den døde, pågrepet og siktet for drap.

* 26. september: 20-årige Sofie Vo Nguyen blir funnet død i en leilighet i Åsane. En 19-årig mann, som ble funnet tilsynelatende livløs i leiligheten, er siktet for drap. De to bodde sammen, men var ikke kjærester. Ifølge Bergensavisen ble hun trolig kvalt.

* 30. september: En mann blir funnet død etter en brann i et næringsbygg i Moelv i Ringsaker kommune i Innlandet. Dagen etter blir ytterligere én mann funnet død. Den ene er en 43-åring som ble meldt savnet fra sin bolig på Gjøvik to dager før brannen, mens den andre er i 40-årene. 16. oktober blir mannen i 40-årene siktet for drap. Politiets hovedteori er at de står overfor et drap og et selvdrap. De tror motivet kan ha en sammenheng med en konflikt mellom de to. 43-åringen døde trolig av stump vold.

* 3. oktober: 48 år gamle Dan-Eivind Lid blir funnet død i leiligheten sin i Suldalen i Kristiansand. Lid hadde i flere år vært aktiv i Stopp islamiseringen av Norge. Saken etterforskes saken som et drap. 20. oktober opplyser politiet at de har pågrepet tre menn i 30-, 40- og 50-årene som alle er siktet for drap eller medvirkning til drap. Motivet er ukjent, men politiet sier det ikke grunn til å tro at det er et politisk motivert drap.

* 30. oktober: 22 år gamle Cansel Godek blir funnet død i leiligheten sin i sentrum av Evje i Agder. Ekskjæresten hennes i 20-årene, som selv varslet politiet, blir siktet for drap. Den siktede mannen er fra Afghanistan, men har bodd i Norge siden 2015 og har midlertidig oppholdstillatelse. Kvinnen er norsk statsborger og har vokst opp her i landet.

* 12. november: En kvinne i 70-årene blir funnet død i leiligheten sin på Åssiden i Drammen. En kvinne i 30-årene er siktet for drap. Ifølge Drammens Tidende har politiet har funnet en pilleeske med avdødes navn i en bukse i bygget der drapssiktede bor.

* 21. desember: En kvinne blir funnet skadd i en brennende bolig i Nilsabakken på Ålgård i Rogaland og blir senere erklært død på sykehus. En mann er siktet for drap.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.