Norsk politi har så langt i 2024 satt i gang etterforskning av 19 drapssaker med i alt 24 ofre.

* 1. januar: Elin Nordhei Bordi (46), Terje Åsmund Nordhei (46) og en 19 år gammel mann blir funnet døde i en bolig i Sørfold i Nordland. Politiet tror tenåringen, som var henholdsvis sønn og stesønn av de to voksne, drepte dem før han tok sitt eget liv. Han er også siktet for drapsforsøk på sin elleve år gamle søster.

* 2. januar: 30 år gamle Rahavy Varatharajan blir funnet skutt og drept i en bil i Elverum. En 32 år gammel mann, som kvinnen hadde et kortvarig forhold til, blir funnet svært alvorlig skadd i samme bil. Mannen dør senere av skadene, men er siktet for drapet. Spesialenheten for politisaker undersøker om Oslo politidistrikt brøt sin beskyttelsesplikt overfor kvinnen.

* 2. januar: En mann i 50-årene blir funnet død i en bolig i Stavern i Larvik kommune. Hans samboer, en kvinne i 40-årene, siktes for drap og etterlyses internasjonalt. Denne etterlysningen blir senere trukket tilbake, og grunnlaget for siktelsen er svekket. Etter flere måneders søk blir kvinnen funnet død av en turgåer ved en sti i Larvik 13. mars.

* 6. januar: Latviske Laura Putane (35) blir funnet død på Fefor Høyfjellshotell i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen. En mann i 30-årene fra Serbia er pågrepet og siktet for drap. Begge jobbet på hotellet.

* 7. januar: 33 år gamle Tina Milena Solberg blir funnet død i en utbrent bil på Blomøy i Øygarden kommune utenfor Bergen. En mann hun har to felles barn med, blir pågrepet og siktet for drap. Han erkjenner straffskyld.

* 9. januar: En mann i 30-årene blir funnet livløs og med stikkskader på utsiden av en bolig i Laksevåg i Bergen. Mannen blir fraktet til sykehus, men erklæres død kort tid senere. En annen mann i 30-årene pågripes og siktes for drap. Mannen erkjenner ikke straffskyld, men knytter seg til hendelsen.

* 23. januar: Politiet rykker ut til en hendelse i en bolig i Skogbygda i Nes på Romerike. Katrine Nordli Korslund (30), Victoria Nordli Korslund (24) og Emily Nordli Andresen (11 måneder) blir funnet døde, i tillegg til en 65 år gammel mann. Politiet tror 65-åringen drepte sine døtre og ene barnebarn før han tok sitt eget liv. En av de drepte var ansatt i Øst politidistrikt, noe som gjør at Oslo politidistrikt får ansvaret for etterforskningen.

* 26. januar: 75 år gamle Aina Hynne blir funnet hardt skadd i Kirkenær i Grue kommune. Hun dør senere av skadene. En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for drap.

* 27. januar: En kvinne i 40-årene siktes for medvirkning til drap etter at det ble funnet brente levninger etter Ole Andreas Sønstvedt (37) i en lavvo på gården hennes i Løten i Innlandet. 37-åringen som bodde på gården, ble meldt savnet 12. januar. Kvinnen ble pågrepet 24. januar, og da lød siktelsen på medvirkning til frihetsberøvelse. Kvinnen nekter straffskyld.

* 31. januar: En 48 år gammel mann siktes for grov kroppsskade etter at en mann i 60-årene blir funnet død i Drammen. 48-åringen ble funnet skadd i en naboleilighet. Funn i den foreløpige obduksjonsrapporten gjør at siktelsen utvides til en drapssiktelse.

* 4. februar: En kvinne i 20-årene og en mann i 30-årene blir funnet skadd i en leilighet i Fana i Bergen. Kvinnen blir erklært død på vei til sykehus, og mannen siktes for å ha drept henne. Mannen og kvinnen var gift og hadde tre felles barn i barnehagealder. Det var ett av barna som meldte fra om hendelsen til politiet.

* 24. februar: Oslo-legen John Tarald Haugen (63) dør på sykehuset etter å ha blitt knivstukket i Vardø kvelden før. Mannens jevnaldrende ektefelle blir siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Én uke senere blir siktelsen endret til drap.

* 29. februar: En kvinne i 40-årene pågripes og siktes for drap etter at en eldre mann blir funnet død i en leilighet i Sandakerveien i Oslo. Avdøde er kvinnens far. Kvinnen er tvangsinnlagt på sykehus og har ikke tatt stilling til siktelsen.

* 1. mars: En mann i 20-årene blir pågrepet og siktet for drap etter at hans yngre bror blir funnet død i en bolig i Lørenskog. Mannen blir varetektsfengslet, og knytter seg til åstedet.

* 14. mars: En mann i 40-årene blir funnet skutt i en fritidsbolig i Nord-Odal sent om kvelden. En mann i 30-årene ble pågrepet i saken, men løslatt etter at mistanken mot ham ble svekket.

* 23. mars: Fire personer fra samme familie blir funnet døde i en enebolig på Torpo i Ål kommune i Hallingdal. Politiet tror at faren i familien, som er i 50-årene, drepte kona Ingunn Slaaten (53) og barna Sander (22) og Signe (18), før han tok sitt eget liv. Motivet er fremdeles ukjent.

* 1. april: En mann i slutten av 20-årene blir pågrepet i en leilighet på Grünerløkka i Oslo etter at en kvinne blir funnet død samme sted. Politiet mener kvinnen ble knivdrept. Drapsofferet var 34 år gamle Trine Wagelid fra Honningsvåg. Ifølge politiet var de to venner gjennom mange år. Den drapssiktede mannen har erkjent straffskyld og samtykket til å bli varetektsfengslet i fire uker.

Arendal 20240405.
35 år gamle Miriam Daniela Ayres Cea ble drept i Arendal sentrum tirsdag morgen.
Foto: Politiet / Handout / NTB

* 2. april: En kvinne blir funnet skadd utenfor et apotek i Arendal sentrum ved 9-tiden om morgenen. Hun får livreddende førstehjelp, men livet står ikke til å redde. En mann i 60-årene er siktet og varetektsfengslet i fire uker. Drapsofferet var 35 år gamle Miriam Daniela Ayres Cea, en svensk statsborger bosatt i Grimstad. Politiet har ikke funnet noen relasjoner mellom siktede og avdøde, og tror hun derfor kan ha vært et tilfeldig offer.

* 7. april: En mann i 50-årene blir funnet død i Braskereidfoss i Våler kommune i Innlandet natt til 7. april. En jevnaldrende kvinne er siktet for drap og knytter seg til handlingen. Politiet mener siktede og avdøde har en relasjon, men at den ikke er familiær og at det heller ikke er snakk om et partnerdrap.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.