Politiet fikk rundt klokken 1.50 melding om en alvorlig hendelse på en adresse utenfor Bjørkelangen sentrum. Da politiet ankom stedet, fant de en hardt skadet person. Denne personen ble senere bekreftet død, opplyser Øst politidistrikt på X.

De opplyser videre at det var flere personer på adressen da politiet kom. Én av disse er nå pågrepet og siktet for drap.

– Foreløpig er det bare denne ene personen som er siktet, men vi får se hva som kommer etter ytterligere etterforskning, sier operasjonsleder Atle Vesttorp til NTB.

Det var en av de andre som befant seg på adressen som varslet politiet, sier Vesttorp. Han vil ikke gå i detaljer på hva meldingen gikk ut på, men beskriver det som en alvorlig hendelse.

– På nåværende tidspunkt har vi ingen formening om hva som har skjedd, men vi skal blant annet gjennomføre avhør for å forsøke å danne oss et bilde av hendelsesforløpet, legger Vesttorp til.

Vesttorp ønsker ikke å gå ut med detaljer om kjønn eller alder på den drepte eller siktede. Han vil heller ikke si noe om hva slags skader den drepte personen hadde eller om det er gjort beslag på åstedet.

Politiets krimteknikere skal nå gjennomføre åstedsundersøkelser og siktede skal avhøres i løpet av dagen, skriver politiet.

Drapssaker i Norge i 2024

Norsk politi har så langt i 2024 satt i gang etterforskning av 21 drapssaker med i alt 26 ofre.

Mai

* 26. mai: Like før klokken 2 natt til søndag 26. mai ble en person funnet alvorlig skadet på en adresse på Bjørkelangen på Romerike. Personen ble senere bekreftet død. Flere personer var til stede på adressen da politiet ankom, og én av dem er pågrepet og siktet for drap.

April

* 20. april: Sven Erik Næss (42) blir funnet død i en leilighet sentralt i Halden ved 22.30-tiden lørdag 20. april. Politiet har pågrepet og siktet en 31 år gammel polsk mann for drap. Han nekter straffskyld.

* 7. april: Geir-Arne Lervik (55) blir funnet knivdrept i Braskereidfoss i Våler kommune i Innlandet natt til 7. april. En jevnaldrende kvinne erkjenner straffskyld etter siktelsen for drap. Politiet sier siktede og avdøde har en relasjon, men det er ikke er snakk om et partnerdrap.

* 2. april: 35 år gamle Miriam Daniela Ayres Cea, svensk statsborger bosatt i Grimstad, blir funnet med stikkskader utenfor et apotek i Arendal sentrum ved 9-tiden om morgenen. Hun får livreddende førstehjelp, men livet står ikke til å redde. En 63 år gammel mann er siktet og varetektsfengslet.

* 1. april: Trine Wagelid (34) fra Honningsvåg blir funnet knivdrept i en leilighet på Grünerløkka i Oslo. En 28 år gammel mann er siktet og varetektsfengslet i saken. Han meldte selv fra om drapet og har erkjent straffskyld.

Mars

* 23. mars: Fire personer i samme familie blir funnet døde i en enebolig på Torpo i Ål kommune i Hallingdal. Politiet tror at den 59 år gamle faren i familien drepte kona Ingunn Slaatten (53) og barna Sander (22) og Signe (18), før han tok sitt eget liv. Motivet er ukjent.

* 14. mars: Bård André Spildrejorde (44) blir funnet skutt i en fritidsbolig i Nord-Odal sent om kvelden. Offerets bror ble først pågrepet, men løslatt etter at mistanken mot ham ble svekket. 10 april ble en 54-åring pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Han erkjenner ikke straffskyld.

* 1. mars: En 26 år gammel mann blir funnet skutt og drept i en bolig på Finstadjordet i Lørenskog. En eldre bror av den drepte mannen er siktet for drapet og varetektsfengslet. Brødrene har somalisk bakgrunn.

Februar

* 29. februar: En 82 år gammel mann blir funnet knivstukket og drept i en leilighet i Sandakerveien i Oslo. Mannens 43 år gamle datter ble pågrepet og siktet for drapet kort tid etter. Kvinnen er tvangsinnlagt på sykehus og har ikke tatt stilling til siktelsen.

* 24. februar: Oslo-legen John Tarald Haugen (63) dør på sykehus etter å ha blitt knivstukket i Vardø kvelden før. Mannens 64 år gamle ektefelle er siktet for drap. Kvinnen ble varetektsfengslet etter drapet, men senere løslatt.

* 4. februar: En 24 år gammel kvinne blir funnet med stikkskader i en leilighet i Fana i Bergen. Hun dør på vei til sykehus, og hennes 33 år gamle ektefelle siktes for å ha drept henne. Paret hadde tre felles barn i barnehagealder. Det var ett av barna som meldte fra om hendelsen til politiet. Paret kom til Norge som flyktninger fra Uganda i 2019.

Januar

* 31. januar: 67 år gamle Jan Mikkelborg blir funnet knivdrept i en leilighet på Bragernes i Drammen. En 48-årig mann som blir funnet skadet i en naboleilighet, siktes for drapet.

* 27. januar: En 42 år gammel kvinne er siktet for drap etter at det ble funnet brente levninger etter Ole Andreas Sønstvedt (37) i en lavvo på gården hennes i Løten i Innlandet. 37-åringen som bodde på gården, ble meldt savnet 12. januar. Kvinnen nekter straffskyld.

* 26. januar: 75 år gamle Aina Hynne blir funnet hardt skadet i Kirkenær i Grue. Hun dør senere av skadene. En 31 år gammel mann er pågrepet og siktet for drap. Rettspsykiaterne mener 31-åringen var utilregnelig på gjerningstidspunktet.

* 23. januar: Politiet rykker ut til en hendelse i en bolig i Skogbygda i Nes på Romerike. Katrine Nordli Korslund (30), Victoria Nordli Korslund (24) og Emily Nordli Andresen (11 måneder) blir funnet døde, i tillegg til en 65 år gammel mann. Politiet tror 65-åringen drepte sine døtre og ene barnebarn før han tok sitt eget liv. En av de drepte var ansatt i Øst politidistrikt, noe som gjør at Oslo politidistrikt får ansvaret for etterforskningen.

* 9. januar: En 38 år gammel mann blir funnet livløs og med stikkskader på utsiden av en bolig i Laksevåg i Bergen. Han sendes til sykehus, men blir erklært død kort etter. En 31 år gammel mann er pågrepet og siktet for drap. Han erkjenner ikke straffskyld, men knytter seg til hendelsen.

* 7. januar: 33 år gamle Tina Milena Solberg blir funnet død i en utbrent bil på Blomøy i Øygarden kommune utenfor Bergen. En 33 år gammel mann hun har to barn med, blir pågrepet og siktet for drap. Han erkjenner straffskyld.

* 6. januar: Latviske Laura Putane (35) blir funnet død på Fefor Høyfjellshotell i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen. En 32 år gammel mann fra Serbia er pågrepet og siktet for drap. Begge jobbet på hotellet.

* 2. januar: En 54 år gammel blir funnet død i en bolig i Stavern i Larvik kommune. Hans samboer, en 49 år gammel kvinne, siktes for drap og etterlyses internasjonalt. Etterlysningen blir senere trukket tilbake, og grunnlaget for siktelsen er svekket. Etter flere måneders søk blir kvinnen funnet død av en turgåer ved en sti i Larvik 13. mars.

* 2. januar: 30 år gamle Rahavy Varatharajan blir funnet skutt og drept i en bil i Elverum. En 32 år gammel mann, som kvinnen hadde et kortvarig forhold til, blir funnet svært alvorlig skadet i samme bil. Mannen dør senere av skadene, men er siktet for drapet. Spesialenheten for politisaker undersøker om Oslo politidistrikt brøt sin beskyttelsesplikt overfor kvinnen.

* 1. januar: Elin Nordhei Bordi (46), Terje Åsmund Nordhei (46) og en 19 år gammel mann blir funnet døde i en bolig i Sørfold i Nordland. Politiet tror tenåringen, som var henholdsvis sønn og stesønn av de to voksne, drepte dem før han tok sitt eget liv. Han er også siktet for drapsforsøk på sin elleve år gamle søster.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.