Norsk politi har hatt mange drapssaker å etterforske de siste to måneder. Foto: Gorm Kallestad / NTB.

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av ti drapssaker med ti ofre – tre kvinner og sju menn. Alle disse drapene har skjedd de siste to måneder, siden 13. april.

Det er NTB som bringer denne statistikken per 13. juni 2021.

* 13. april: Den profilerte advokaten Tor Kjærvik blir skutt og drept i sitt hjem på Røa i Oslo. Advokatens 36 år gamle sønn er siktet for drapet. Han er også siktet for drapsforsøk på Kjærviks samboer.

* 20. april: 33 år gamle Bård Lanes blir funnet skutt på Kilen i Tønsberg og dør kort tid etter på sykehus. En 31 år gammel mann er siktet for medvirkning til drap. 4. mai blir også en 25 år gammel mann pågrepet og siktet for drapet.

* 22. april: 42 år gamle Renate Strand Normann blir funnet død utendørs på Varaldsøy i Kvinnherad. En 47 år gammel mann er siktet for drap, men hevder han kun utførte førstehjelp etter at kvinnen skal ha falt. Avdøde og siktede er av politiet omtalt som bekjente.

* 28. april: Fevziye Kaya Sørebø (50) blir skutt og drept i Tostrups gate på Frogner i Oslo rett før klokken 8.30. En 39 år gammel mann som har ligget i en rettstvist med Sørebø, er siktet for drap.

* 3. mai: En mann i 40-årene blir knivstukket og drept i en leilighet i Halden sentrum ved 22-tiden på kvelden. Mannens 47 år gamle søster er siktet for drapet.

* 6. mai: Aud Opsahl (88) blir funnet skutt og drept i sitt eget hjem i Lyngdal. Kvinnens 59 år gamle sønn er pågrepet og siktet for drap. En psykiater har foreløpig konkludert med at 59-åringen kan ha vært psykotisk da drapet skjedde.

* 15. mai: Stig Ola Westgård (56) blir funnet død i en leilighet på Lademoen i Trondheim på morgenen. En 56 år gammel mann blir pågrepet på stedet og varetektsfengslet to dager senere siktet for drap.

* 15. mai: En mann i 20-årene blir knivstukket i en leilighet på Tøyen i Oslo og dør av skadene fem dager senere. En 33 år gammel utenlandsk statsborger blir pågrepet dagen etter og senere siktet for drap og varetektsfengslet. Den siktede mannen er tidligere dømt for vold.

* 8. juni: En mann i 20-årene siktes for å ha drept en kvinne på Hellerud i Oslo. Politiet oppsøkte adressen etter at mannen frontkolliderte med en varebil på E6 i Eidsvoll om morgenen samme dag. Mannen er også siktet for drapsforsøk i forbindelse med kollisjonen.

Den siste, svært stygge saken inntraff denne søndagen, den 13. juni:

* 13. juni: En 19 år gammel mann dør på sykehuset etter å ha blitt funnet med stikkskader i Sandefjord. To utenlandske statsborgere – en mann i slutten av tenårene og en mann i 20-årene – blir pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.