Saken skal gå for Gjøvik tingrett. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix

En 45 år gammel mann er tiltalt for å ha drept sin 15-årige sønn på Kapp i Østre Toten. Den tiltalte erkjenner straffskyld.

Oscar André Ocampo Overn ble innlagt på sykehus med livstruende skader etter det som ble karakterisert som en alvorlig voldshendelse i familiens hjem på Kapp i Østre Toten kommune 9. oktober i fjor.

Gutten fikk omfattende sirkulasjonssvikt og omfattende surstoffmangel i hjernen, og døde av skadene på Ullevål sykehus mandag 4. november.

– Sperret mor inne

Faren er tiltalt for grov frihetsberøvelse overfor den dreptes mor, som skal ha forsøkt å hindre ham i ta livet av sønnen.

Mannen skal ha låst henne inne på et soverom i andre etasje. Ifølge tiltalen hadde mannen på forhånd sperret vinduer, en balkongdør og en brannstige med strips, slik at disse ikke lot seg åpne.

Politiet mener at drapet bærer preg av planlegging. Bakgrunnen er funn av strips og andre gjenstander i og ved boligen som tyder på at voldshendelsen ikke skjedde i affekt.

Tiltalt for overgrep

Mannen er videre tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år.

Han skal ha begått seksuelle overgrep mot sønnen i en periode i 2017, før gutten var fylt 14 år, og i en periode i slutten av 2018 til begynnelsen av 2019. Siden overgrepene er begått overfor slektning i rett nedadstigende linje, omfatter tiltalen også straffelovens bestemmelse om incest.

Rettssaken starter i Gjøvik tingrett 21. april 2020. Det er satt av fire dager til saken.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=”280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=”282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.