Nytt

En elev ved Namsos barne- og ungdomsskole er påført skader i ansiktet utenfor skolen. Én person er siktet for kroppsskade.

Eleven er ikke livstruende skadd og er blitt avhørt av politiet.

Hendelsen skal ha skjedd i området til ungdomsskolen, og kommunen omtaler det i en pressemelding som en «uønsket hendelse».

– Politiet mottok i dag, rett etter klokken 9, melding om en voldshendelse ved Namsos barne- og ungdomsskole. En person ble skadd i hendelsen og brakt til Namsos sykehus for behandling, skriver politiet i en pressemelding.

En person ble pågrepet og siktet for kroppsskade etter hendelsen.

Ingen av dem er kjent for politiet fra før. Fornærmede er elev ved skolen, mens siktede ikke er det, opplyser politiet.

Kniv ikke bekreftet

Kilder på stedet opplyste først til NRK at det var brukt en kniv, men dette er ikke bekreftet av politiet.

– Foreløpig kan vi ikke si noe mer enn at vi tidligere i dag fikk melding om en voldshendelse ved Namsos barne- og ungdomsskole, sier etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Rektor Grete Mo sier til Namdalsavisa at eleven fikk skader i ansiktet.

– Hendelsen skjedde like før skolestart. Noen av våre elever var utenfor skoleområdet da en person som ikke er elev ved skolen, kom og skadet en av våre elever. Eleven ble påført skader i ansiktet. Vedkommende kom opp til oss og ble øyeblikkelig sendt til sykehuset i Namsos, sier Mo.

Pågrepet

Kort tid etter at politiet fikk meldingen, ble en person pågrepet. Politiet vil ikke gå ut med alderen på verken den pågrepne eller fornærmede.

– Det er gjennomført vitneavhør og etterforskning er iverksatt. Som en naturlig del av denne etterforskningen skal politiet blant annet se på eventuell relasjon mellom de to og hva som kan ha vært forløpet for hendelsen, opplyser politiet.

Kommunen ber elever og ansatte som har informasjon om hendelsen, om å ta kontakt med politiet. Undervisningen ved skolen fortsatte som vanlig.

 

NRK: Skoleelev skadd i Namsos – en person pågrepet

VG: Skoleelev skadet i voldsepisode i Namsos