To personer er siktet for drapsforsøk, etter at en person ble livstruende skadd i en voldshendelse i Sarpsborg, søndag morgen. Også en annen ble skadet i er voldsomt oppgjør med mange uklare detaljer. Senere på dagen ble en eldre dame utsatt for blind vold på jernbanestasjonen i Sarpsborg. En mann er pågrepet for dette overfallet.

Politiet bekrefter at den ene av de to som ble fraktet til Kalnes i dag tidlig er livstruende skadd.

– En person er innlagt med det som er beskrevet som livstruende skader som følge av bruk av stikkvåpen, opplyser politijurist Jan-Thomas Lunde i Øst politidistrikt til NRK.

Politiets operasjonssentral bekrefter nå at det var flere personer involvert i tillegg til de to som er pågrepet og de to som er kjørt til sykehus.

– Det er snakk om flere enn de fire som er omtalt tidligere.

Nå foregår det en bred etterforskning med blant annet hundepatrulje bekrefter operasjonssentralen. (Sarpsborg Arbeiderblad – bak mur)

Politiet i Sarpsborg fikk melding om hendelsen kl 04:56:

Hendelsen skal ha skjedd nær Sarpsborg sentrum ifølge operasjonsleder Gisle Sveen. Ved Sparta Amfi er et område av parkeringen sperret av. Både de fornærmede og de to som ble pågrepet er menn i 20-årene.

– Vi har vakthold på et åsted nå. Området er sperret av og politiet vil utføre uttømmende åstedsundersøkelse, sier Sveen.

Frem til politiet har fått full oversikt over hendelsene ønsker de ikke å gå ut med flere opplysninger.

– Det vi kan si nå er at alt tyder på at det kan ha vært mange involverte. Det ble benyttet både kniv, planker og jernstenger som voldsredskaper, sier Sveen. (Sarpsborg Arbeiderblad – bak mur)

Flere medier er på saken, men enn så lenge er politiet tilbakeholdne med opplysninger.

Advokat Marius Ihlebæk er oppnevnt som forsvarer for én av de to siktede.

– Jeg har kun hatt kort samtale med ham på telefon, og vi har ikke gått inn på spørsmålet om straffskyld ennå. Det tar vi senere, sier Ihlebæk til NTB.

– Jeg skal ned å besøke ham senere i dag, sier forsvareren videre. (NTB)

Blind vold

Litt senere på dagen ble en eldre dame slått og sparket av en ukjent mann. Politiet skriver på Twitter at det fremstår som blind vold. En mistenkt er arrestert, men politiet ber publikum om tips i saken.

Alvorlig voldshendelse i Sarpsborg – to til sykehus 

Kjøp Kents bok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.