En mann er pågrepet etter at tre kvinner ble knivstukket i Sarpsborg sent tirsdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

En av de tre kvinnene som ble knivstukket i Sarpsborg tirsdag kveld er død. Ytterligere en kvinne er kritisk skadet, og en er lettere skadet.

Politiet har pågrepet en mann i forbindelse med en av hendelsene, og skriver i en pressemelding at de ikke mistenker at det er flere gjerningspersoner.

– En av ofrene hadde gjenkjent gjerningsmannen og vedkommende ble pågrepet på en adresse i Sarpsborgs sentrum, opplyser politiet.

Kjenning av politiet

Mannen ble pågrepet ved hjelp av elektrosjokkvåpen, og ifølge Sarpsborg Arbeiderblad (SA) ble han pågrepet ved en bolig i Østre bydel rundt midnatt.

– Det er for tidlig i etterforskningen til at vi kan gå ut med flere detaljer, og det gjenstår mye arbeid før vi er ferdige. Det er mange vitner som skal avhøres, sier Olav Unnestad, leder for felles operative tjenester i Øst politidistrikt til NTB. Han kan ikke gi flere opplysninger om hverken den pågrepne mannen eller de øvrige involverte.

Unnestad sier det er for tidlig å si noe om relasjonene mellom de involverte personene, men bekrefter at mannen er kjent for politiet fra før.

Ifølge SA skal det dreie seg om voldsrelaterte hendelser.

Vurdert som pågående livstruende hendelse

Politiet fikk først inn melding om en kvinne som var knivstukket i sentrum av byen, og kort tid etter melding om to nye knivstikkinger i St. Nicholas gate og Oscars gate.

– Politiet vurderte det som en mulig pågående livstruende hendelse og sendte alle tilgjengelig mannskaper til Sarpsborg. Samtidig, for sikkerhets skyld, oppfordret vi folk å holde seg innendørs, opplyser Ann-Kristin Endal, leder i Stab for kommunikasjon i Øst politidistrikt til NTB.

– Per nå har vi ingen indikasjoner på at det er flere gjerningspersoner og politiet anser situasjonen som under kontroll. Vi vil være til stede i Sarpsborg med store styrker gjennom natten for å ivareta sikkerhet, ro og orden, opplyser hun.

Ressurser fra hele Østfold og Oslo

Politiet ble varslet like før midnatt, og kort etter rykket nødetater fra hele Østfold ut til Sarpsborg. To ambulansehelikoptre landet på sykehuset Østfold Kalnes. Også et Sea King-helikopter bistod.

Store mannskaper fra helsevesenet stod klare til å bistå i Sarpsborg i natt. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Oslo politidistrikt sendte flere patruljer for å bistå politiet i Sarpsborg, men operasjonsleder vil ifølge TV 2 ikke opplyse hvor mange.

VG har snakket med en mann som ble vitne til politiaksjonen da han kom hjem fra jobb.

– Politiet kjørte rundt og skrek ut ut av bilvinduet: «Hold dere inne». De virket veldig stresset.

Banket på døren hos offer

Sarpsborg Arbeiderblad har vært i kontakt med mannen til et av ofrene.

Han forteller at gjerningsmannen banket på døren og tok seg inn i boligen deres. Der skal han ha gått til angrep på mannens kone.

– Vi satt og så på TV, så banker det på døra. Da jeg åpnet forsøkte han å stikke meg, men jeg kom meg unna, sier mannen.

De tre kvinnene er knivstukket på ulike adresser i byen. To av dem er kritisk skadd, mens den siste er knivstukket i armen.

Politiet så ut til å konsentrere innsatsen om sentrum i området rundt Storbyen, skriver SA.

Store deler av Sarpsborg sentrum ved Storbyen kjøpesenter, i nærheten av det ene åstedet, er sperret av.

 

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner her!

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂